Hyundai разкри нови подробности относно тестовата програма в екстремни зимни условия, през

...
Hyundai разкри нови подробности относно
тестовата програма в екстремни зимни
условия, през
Коментари Харесай

Екстремни зимни тестове за електромобилите на Hyundai

Hyundai разкри нови детайлности относно тестовата стратегия в рискови зимни условия, през която минават двата най-нови електрическия автомобил на марката- водородният NEXO и напълно електрическата KONA Electric.

Hyundai Motor Company организира тестванията в изключително сурови условия в Швеция, където температурите достигат респектиращите -35 градуса. От компанията споделят, че това е идеална конюнктура за проверка на работата на системите и особено на тази при употребяващият водород за електрическа сила (Fuel Cell Electric Vehicle). От компанията разясняват, че за разлика от предходното поколение водородни коли на марката, които са изпитвали съществени технологични проблеми със стартирането при температура от -10 до -20 градуса, при NEXO подобно усложнение не съществува, благодарение на специалната допълнителна система за затопляне на горивния блок, и задвижващата му система стартира безпроблемно и при -30 градуса.

С хитроумни и високотехнологични системи е оборудван и уникалинят за автомобилната промишленост Hyundai , като главната им цел е минимализирането на количеството сила, належащо за отоплението, вентилацията и климатизацията на купето (HVAC). За задачата, електромобилът разполата със специално разработена умна система на въздухозаборниците и интериорна циркулация на въздуха, опция за индивидуално затопляне на зоната само на лидера и авансово пускане и подгряване на вентилационната система.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР