Hyundai Motorsport иска отново да защити победата си в класа

...
Hyundai Motorsport иска отново да защити победата си в класа
Коментари Харесай

Hyundai Motorsport - 24 часа в Зеления ад с четири състезателни коли

Hyundai Motorsport желае още веднъж да отбрани успеха си в класа TCR в 24-те часа на Нюрбургринг и ще взе участие с два Hyundai Elantra N TCR в най-важното съревнование на сезона в Айфел на от 18 до 21 май. Освен това корейците ще започват с два съвсем серийни Hyundai i30 Fastback N.

Отборът победител от 2022 година ще ръководи една от спортните коли на TCR: Микел Азкона, Марк Басенг и Мануел Лаук. Във втората кола четирима водачи от надпреварите за туристически коли в Съединени американски щати вършат дебюта си на класическите надпревари на дълги дистанции в Айфел - Мейсън Филипи, Хари Готсакър, Тейлър Хаглър и Майкъл Луис. Хаглър и Луис завоюваха клас TCR в американските серии през 2021 и 2022 година, като взеха 13 подиума от 20 надпревари по време на този интервал. След първите две надпревари от сегашния сезон Филипи и Готцакер са на второ и трето място в класирането.

Пилотите и на двата модела Hyundai Elantra N TCR приключиха подготовката си за 24-часовото съревнование с две двойни победи в 24-часовите квалификации през април.

В допълнение към двата автомобила TCR, Hyundai ще бъде показан и с два съвсем серийни Hyundai i30 Fastback N като реклама на Hyundai Driving Experience. Автомобилът отпразнува своя дебют през 2022 година, а през 2023 година към този момент можеше да бъде забелязан в първите три кръга от Nürburgring Endurance Series (NLS).

Hyundai е тясно обвързван с неповторимата Nordschleife и поддържа механически център наоколо до пистата. Обширните тествания и спортният триумф на марката в Нюрбургринг са в центъра на идентичността на високопроизводителната марка N, която съставлява Hyundai Motorsport на пистата.

Добавката в името N идва от световния проучвателен и развоен център на Hyundai в Намян (Южна Корея) и Nürburgring-Nordschleife. Фен зоната на Hyundai в падока е мястото за срещи на всички, които са въодушевени от Hyundai по време на надпреварата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР