Hyundai Motor Group обяви, че компанията е разработила първия по рода

...
Hyundai Motor Group обяви, че компанията е
разработила първия по рода
Коментари Харесай

Hyundai Motor с иновативен активен круз контрол

Hyundai Motor Group разгласи, че компанията е разработила първия по рода си за автомобилната промишленост самообучаващ се интелигентен круз надзор SCC-ML (Smart Cruise Control).

От Hyundai Motor анонсират, че новата технология е в положение да се доразвива с помощта на изкуствен интелект, част от системата ADAS (Advanced Driver Assistance System), като анализира и запаметява реакциите на водача и ги възприема за последващи намеси от нейна страна. Крайният резултат, който ще забележим в бъдещи модели на автомобилната група, е автоматизирано управление, което се доближава максимално до човешкото.

"Новият SCC-ML надгражда върху технологията ADAS за едно впечатляващо подобрение на практичността във функционалностите за полуавтоматично управление ", разясняват от Hyundai Motor.

За действието си, SCC-ML използва сензори и радар, позиционирани в предната част на автомобила, които непрекъснато получават информация за случващото се начело и я изпращат към електронния ръководещ модул. Последният я проучва и съпоставя с модели, които е възприел по време на човешкото ръководство, като основни фактори са разстояние от предходно превозно средство, ускоряване и реакция. Под внимание се взимат също по този начин и фактори като външни условия и скорост на движение.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР