Hyundai Motor Deutschland GmbH, базирана в Офенбах на Майн, е

...
Hyundai Motor Deutschland GmbH, базирана в Офенбах на Майн, е
Коментари Харесай

Hyundai Ioniq 6 e най-икономичният в ADAC Ecotest

Hyundai Motor Deutschland GmbH, основана в Офенбах на Майн, е 100 % дъщерно сдружение на Hyundai Motor Company. В допълнение към известните ;w електрифицирани SUV, подмарката Hyundai Ioniq с неведнъж награждаваните Ioniq 5 и Ioniq 6 е значим крайъгълен камък в устрема увеличение продажбите на компанията на транспортни средства с нулеви излъчвания в Европа.

Hyundai Ioniq 6 реализира и най-ниската консумация на електрическо транспортно средство до момента в ADAC Ecotest. „ Отличната аеродинамика “ – съгласно специалистите на ADAC – с коефициент на противодействие от единствено 0,21 способства за впечатляващия общ резултат. Кореецът убеждава в изчерпателния авто тест на автомобилния клуб - специалистите на ADAC дават на електрическия седан най-високата оценка от 1,7.

„ Настоящите изследвания демонстрират, че съвсем всеки втори консуматор в Европа обръща внимание на устойчивостта. С нашите електрифицирани транспортни средства им предлагаме вярното предложение за устойчива подвижност. С най-високата оценка в екологичната категория на Ecotest, ADAC удостоверява нашето изказване, че Ioniq 6 е един от най-ефективните електрически коли на пазара – и употребява сила доста спестовно “, споделя Юрген Келер, ръководещ шеф на Hyundai Motor Germany.

С Ecotest ADAC изследва какъв брой чисто е транспортното средство като цяло. В първата стъпка специалистите дефинират цената на потреблението съгласно настоящата процедура за премерване WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure), към която ADAC прибавя специфичен цикъл за каране по автомагистрала. След това тестваното транспортно средство се зарежда.

Получената информация за потреблението включва и загубите при зареждане. Hyundai Ioniq 6 има междинен разход на сила от 15,5 кВтч на 100 км - по-икономично от всички други елавтомобили, тествани от ADAC до момента.

В класацията за консумация/CO2 Ioniq 6 получи 58 от вероятни 60 точки. Втората част на екотеста се състои от измервания на излъчванията на замърсители. При е-автомобилите те не се генерират в транспортното средство, а по време на генерирането на електрическа енергия. ADAC взема за основа излъчванията, основани на немския електрически микс. Това води до 49 от 50 точки за Ioniq 6.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР