Хю Търви, един от най-награждаваните британски фотографи, създава връзка между

...
Хю Търви, един от най-награждаваните британски фотографи, създава връзка между
Коментари Харесай

Отвъд видимото: Британски фотограф използва рентгенови лъчи в своите изображения


Хю Търви, един от най-награждаваните английски фотографи, основава връзка сред изкуство и просвета като употребява рентгенови лъчи в своите изображения.

„ Работя с рентгенови лъчи от съвсем 30 години, това ми дава опция да се вгледам във вътрешния свят на нашето всекидневие по един друг метод, да схвана по какъв начин действа механизма на всичко което сътворяваме, едно самобитно просвещение на истината за света към нас “, описа в „ Тази събота “ Търви.

Снимка: Редакторски екип


Първият му опит за рентгенова снимка е обвързван със брачната половинка му.

„ Едно от първите изображения на Рьонтген, основателят на този вид снимане, е била ръката на брачната половинка му с пръстен. По някакъв метод беше като почитание към него, само че и метод да видя жена си по различен метод. Нейният крайник, може да звучи перверзно, само че тя има извънредно красиви глезени и това нейно изображение издаде една нейна красива вътрешна част “, показа фотографът.

Снимка: Хю Търви


„ Науката е обвързвана с напредък. В тази си същина изкуството произлиза от науката и го споделям неслучайно, тъй като без откритията на Рьонтген, без оборудването, което употребявам, аз не мога да създавам. Както и вие - без камера няма по какъв начин да създадем това изявление, без микрофон няма по какъв начин да запишем звука. Уповавам се на науката, с цел да осъществя моето изкуство “, акцентира Хю Търви.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР