Хвърляли ли сте някога боклук в морето? Карагьоз изхвърля своята

...
Хвърляли ли сте някога боклук в морето? Карагьоз изхвърля своята
Коментари Харесай

Актьор от Турция, обявен за живо културно наследство от ЮНЕСКО, пристига в Бургас за Петия международен куклен фестивал

Хвърляли ли сте в миналото отпадък в морето? Карагьоз изхвърля своята пластмасова бутилка в морето! Сега чудовището ще се появи и ще се изправи против него. За това споделя спектакълът " Боклучено страшилище ", изигран от артиста Ченгиз Озек от Истанбул, Турция. Той е част от специфичните оферти, отправени към най-младата аудитория на Петия  навън " ДНИ НА КУКЛИТЕ " 2018!

Фестивалът се открива на 5-ти август от 19:00 ч. децата от Куклено-театрална школа " Училище за гении " с доста предпочитание, артистичност, обич и музика, ще ви опишат техният прочит на безконечната класика - " Малката нимфа ".

От 20:00 ч. домакините на фестивала - Държавен Куклен Театър Бургас, ще изиграят спектакъла " Цар Дроздобрад ".
Историята споделя по какъв начин влюбения във високомерната принцеса, цар Дроздобрад съумява, превдварително решен като бедняк, да я преведе по тежкия път на нищетата и крайната беднотия. Спектакълът е притежател на премията " ИКАР " за куклено изкуство през 2010г.

Вторият ден на фестивала (6-ти август, понеделник) още веднъж ще е доста трогателен.

От 18:30ч., благодарение на АРТ-КЪЩА " КУКЛИТЕ " от София, ще можете БЕЗПЛАТНО да си извършите кукла в една забавна за дребни и огромни работилничка.

От 19:00 ч. в зала " Георги Баев " в културен център " Морско казино ", ще бъде открита изложбата " 500 ГОДИНИ КАРАГЬОЗ ". Изложбата показва Ченгиз Озек - куклен артист от Истанбул, който е разгласен за живо културно завещание от ЮНЕСКО.

От 19:30ч. сътрудниците ни от Държавен Куклен Театър Варна, ще изиграят спектакъла " Малките вълшебници ".
Във всяка една страна, във всеки един град, във всеки един квартал, на всяка една улица живее най-малко един чудноват чичко, който не може да се усмихва.И може би ще си остане ядосан, в случай че някой ден, в неговия сив свят не стартират да се случват дребни магии...

Още за участниците и какво ни следва в дните до 12-ти август, споделя шефът на културната институция Христина Арсенова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР