Хвърленият в затвора лидер на руската опозиция Алексей Навални е

...
Хвърленият в затвора лидер на руската опозиция Алексей Навални е
Коментари Харесай

Мистерията падна - Алексей Навални е преместен в друг руски затвор

Хвърленият в пандиза водач на съветската съпротива Алексей Навални е изместен в затвор в друга част на страната и идването му там ще бъде оповестено в сходство със закона, оповестиха от съветската затворническа работа, съобщи Ройтерс. Съюзници на Навални, които се подготвяха за предстоящото му пренасяне в колония със специфичен режим, настояват, че той не е бил виждан от юристите си от 6 декември, и с паника задават въпроса къде се намира той.
 
Процесът на пренасяне на пандизчии с железопътен превоз в най-голямата по територия страна в света може да отнеме седмици, а юристите и околните не могат да  получат информация за тяхното местонахождение и богатство, до момента в който те не стигнат на местоназначението им.
 
Sota.vision - рускоезичен онлайн новинарски уебсайт, който прави доста правосъдни репортажи - съобщи, че записка за Навални от затворническата работа във  Владимирска област, където Навални е бил в наказателна колония на 235 километра източно от столицата Москва, е била прочетена на правосъдно съвещание в петък.
 
Сайтът Sota.vision, чийто създател и основен редактор е разгласен от управляващите за " задграничен сътрудник ", цитира бележката, в която се споделя: " Алексей Навални напусна Федералната затворническа институция ИК-6 във Владимирска област към изправителен дом, намиращ се отвън Владимирска област, в сходство с условията на Московския градски съд от 4 август 2023 година "
 
Пристигането му в различен затвор, който не е посочен в бележката, ще бъде разкрито в границите на настоящото законодателство. Навални - някогашен юрист, който стана прочут с присмиване на елита на президента Владимир Путин и с изказванията си за съществуване на голяма корупция - беше наказан през август на още 19 години затвор към към този момент излежаваните 11 години и половина затвор.
 
" Не е известно къде е бил отведен ", съобщи говорителката на Навални Кира Ярмиш и добави, че на юристите е било казано, че той е напуснал Владимирска област на 11 декември. На въпрос в петък дали Кремъл разполага с някаква информация за това какво се случва с Навални, представителят Дмитрий Песков съобщи: " Повтарям още един път: нямаме опция или право или предпочитание да наблюдаваме ориста на тези пандизчии, които излежават присъди по решение на съда ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР