Хутите са организирана сила. САЩ водят най-голямата морска война след

...
Хутите са организирана сила. САЩ водят най-голямата морска война след
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Русия стимулира африканците да вървят на север към Европа

Хутите са проведена мощ. Съединени американски щати водят най-голямата морска война след Пърл Харбър тъкмо в южната част на Червено море. Хутите настояват, че към този момент имат балистични ракети с обхват 1000 км и стартират да бомбардират кораби в Арабско море “

Това сподели арабистът проф. Владимир Чуков в предаването „ 120 минути “.

По думите му обстановката е доста комплицирана, защото йеменските бунтовници имат поддръжката на Иран, в това число офицери от „ Хизбула “ и иракчани от шиитските милиции. Затова съгласно проф. Чуков е доста мъчно да се договаря с тях. 

Арабистът разяснява мигрантския напън у нас. По думите му бежанските центрове в България са под 50% цялостни, а мигрантите наброяват малко над 4000.

„ Много по-малък спрямо три, четири, пет години обратно. Тогава рейсовете на градския превоз бяха на половина цялостни с тези хора. Сега натискът е сензитивно по-малък и се усеща. Стегнахме доста границата. България и Гърция нямат миграционни стратегии, помощи. Много от тези, които са придобили статут на бежанци напущат, тъй като не могат да се оправят на трудовия пазар. Няма вероятности на този стадий да посрещнем онази вълна, която се случва в Западна Европа “, сподели проф. Чуков.

По думите му балканският поток от мигранти е сред 20 и 25% от целия, а маршрутът на бежанците към този момент е главно през Италия.



„ Тунис – Италия, Либия – Италия. Обстановката се промени – в случай че до този миг имаше една фондация, която събираше тези хора и с кораби ги извозваше до европейското крайбрежие, в този момент с тази работа е претрупан „ Вагнер “. Руснаците са там на място и са доста дейни. От информация от разследващите служби се разбра, че една от техните задания е африканците да бъдат подтиквани да вървят на север към Европа “, разяснява Владимир Чуков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР