Хуманоидният робот на Tesla Optimus“, който компанията описва като способен

...
Хуманоидният робот на Tesla Optimus“, който компанията описва като способен
Коментари Харесай

Роботът на Tesla “Optimus” пристига в магазин на компанията в Ню Йорк

Хуманоидният робот на Tesla „ Optimus “, който компанията разказва като кадърен да извършва рискови, повтарящи се или скучни задания, беше показан в Ню Йорк, с цел да подкрепи продажбите на дребно, оповестява Electrek.

След като роботът притегли огромно внимание на скорошно ревю за изкуствен интелект в Китай, автомобилната  компания реши, че слагането на Optimus в магазините ѝ в Северна Америка и Китай би било страховит маркетингов трик за продажбата на нейните коли.

Според източници, магазините на Tesla в Северна Америка не се показват толкоз добре, колкото в Китай. Пускането на Optimus в магазините е една от самодейностите за повишение на ангажираността на клиентите.

Миналия месец Tesla отвори нов тип шоурум в Чънду, Китай, наименуван Giga Laboratory. Шоурумът включва бели коли, роботи за сглобяване, EV съставни елементи и каросерия на Model 3, която виси от тавана на жици, като че ли се създава на място, заяви Inside EVs.

Роботът не се продава и не е работещ първообраз

Компанията, която по-рано сподели, че възнамерява да има „ хиляди хуманоидни роботи в своите заводи “, тества пазара, като конфигурира тези роботи, които не се продават и не са работещ първообраз.

Tesla пусна видео предишния месец на Optimus, който „ се разхожда и учи за действителния свят “.

Мъск също по този начин има вяра, че Optimus може да превъзхожда хората в бъдеще. Бързо стана ясно, че роботът е провокирал неспокойствие измежду хората.

Някои специалисти даже считат, че Optimus може да направи гражданска война в индустриалната промишленост, като даде доходоносен метод за произвеждане на артикули. Компанията не сподели дали Tesla ще употребява тези роботи за производството на своите коли.

„ Мисля, че всъщност в бъдеще физическата работа ще бъде избор. Можете, в случай че желаете, само че няма да е належащо. И, да, мисля, че по принцип ще бъде добре “, споделя Мъск.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР