Художникът Васил Горанов показа изложба живопис от 17 картини на

...
Художникът Васил Горанов показа изложба живопис от 17 картини на
Коментари Харесай

Художникът Васил Горанов показа изложба живопис от 17 картини на олимпийските шампионки от ансамбъла

Художникът Васил Горанов сподели галерия живопис от 17 картини на олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика от Токио 2020 Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова.

Картините бяха показани довечера в изложба " Сан Стефано " в столицата, а планът носи името " Заедно ".
9  Художникът Васил Горанов сподели галерия живопис от 17 картини на олимпийските шампионки от ансамбъла
" Запознах се с прелестните девойки през 2018 година в същата тази изложба, в която се намираме сега. Тогава се роди цялата тази концепция. Аз ги опознах доста бързо и видях какъв брой са разнообразни те като характери и какъв брой могат да бъдат обединени, когато става въпрос за печелене на купа, за съревнование или за някаква идея. Тогава взехме решение да създадем този план дружно, в положително или в неприятно дружно през времето, в която живеем, дружно да съхраним традицията, която ни е завещана от нашите прародители, дружно да продължим напред. Художествената гимнастика е спорт, който съвършено съчетава културата и изкуството в едно ", сподели Васил Горанов.

" За да се реализира тази галерия ние организирахме фотосесия, в която направихме разнообразни сюжети за картини и в последна сметка аз избрах посоката, в която да продължат нещата. То всичко беше като една буря, те са трите стихии, само че съчетани в едно - огън, вода и въздух. Пет от картините ще бъдат подарени на девойките по избор на вложителя на плана. Последният портрет, който ще обрисувам ще бъде за Ерика Зафирова, тъй като тя се включи малко по-късно на мястото на контузената Елена Бинева ", добави художникът.
9  Художникът Васил Горанов сподели галерия живопис от 17 картини на олимпийските шампионки от ансамбъла
Гимнастичките обявиха, че за тях е необикновено преживяване да се видят на картините.

" Тези картини не ги бяхме виждали до през вчерашния ден, искахме всичко да е изненада. Когато през вчерашния ден влязохме в галерията останахме без думи, тъй като те надминаха упованията ни и са невероятни ", сподели Симона Дянкова.
9  Художникът Васил Горанов сподели галерия живопис от 17 картини на олимпийските шампионки от ансамбъла
" Картините са нещо много по-различно от фотоси. Те ще останат много дълги години и се надяваме да са на хубави места, да носят хубава сила, а това да се виждаме на тех е просто като някакъв сън, дори не мога да го проумея дали в действителност се случва. Това е голямо наслаждение и чест за нас и благодарим извънредно доста на Васил Горанов за всичко, което направи за нас ", добави Мадлен Радуканова.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР