Художникът на хилядолетието Кеазим Исинов издъхна внезапно на 82-годишна възраст.

...
Художникът на хилядолетието Кеазим Исинов издъхна внезапно на 82-годишна възраст.
Коментари Харесай

Грип уби за дни гениалния Кеазим Исинов


Художникът на хилядолетието Кеазим Исинов издъхна ненадейно на 82-годишна възраст.

 

Смъртта му бе изненада за всички, които го познаваха, защото до последния си мирис бе витален и деятелен. Маестрото даже готвеше галерия. Само няколко дни преди да напусне вечно този свят, бе дал изявление за в. „ Златна възраст “.

 



Близки до създателя издават, че той си е отишъл вследствие на затруднение от грип. Заразил се до момента в който пазарувал, а положението му се влошавало с часове. Не е изключено точно затрудненията от грипа да са провокирали сърдечен случай, който е лишил живота му.

 

Художникът постоянно отбелязваше, че не обича да се повтаря и постоянно е воден от настроението. Творчеството му е богато на тематики – пейзажи, портрети на бележити персони, древен, митологични и фолклорни сюжети. 

 

„ Кеазим Исинов остави след себе си доста богато творчество, което постоянно ще ни връща в загатна за времето, в което хората са живеели в естетика с природата, и в един свят, който в действителност още не е бил по този начин размагьосан и оглозган и всичко на показ показващ свят “, отбелязва изкуствоведът проф. Аксиния Джурова.

 

По думите й маестрото се е свързвал с магическия натурализъм в нашето изкуство съгласно оценките на критиците. Той е бил последовател на традициите, заложени в кръга „ Родно изкуство “

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР