Художествена галерия ще прави община Пловдив в сградата на бившия

...
Художествена галерия ще прави община Пловдив в сградата на бившия
Коментари Харесай

Търси се кръстник на галерията в Детмаг

Художествена изложба ще прави община Пловдив в постройката на някогашния Детмаг на Малката Главна. Проектът на компания „ Арко “ беше показан през днешния ден на брифинг в Градския дом на културата от кмета Иван Тотев, заместникът му по културата Александър Държиков и проектант Петко Костадинов.

За името на галерията към момента няма решение и пловдивчани могат да се включат със свои оферти в полемиката,  сподели кметът. Засега работното име на галерията ще е „ Пловдив 2019 “, като то се е родило по асоциация с едноименната фондация, която към този момент е набрала известност.

Галерията ще се стопанисва от община Пловдив. Тя има зали на две равнища с обща повърхност 1000 квадратни метра. Останалата част от постройката е благосъстоятелност на реститути.

Десетки видеокамери и жива защита ще пазят картините. Прозорците на първия етаж ще бъдат зазидани, поради строгите ограничения за сигурност ще има и решетки.

До втория етаж ще се стига по стълбище и с асансьор. Помещенията са разграничени на няколко зали, в това число и конферентна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР