Хубаво е да готвим толкова храна, колкото можем да изядем.

...
Хубаво е да готвим толкова храна, колкото можем да изядем.
Коментари Харесай

Спри да изхвърляш храна! Ето няколко съвета как да намалиш прахосването й

Хубаво е да готвим толкоз храна, колкото можем да изядем. Истината е обаче, че от време на време това не се получава. Може би готвите само за себе си или просто ви омръзва от еднотипната храна и колкото и да не ви се желае, се постанова да я изхвърляте. Ако обстановката ви се коства позната, идващите препоръки ще ви бъдат потребни. Как да намалите прахосването на храната?
Пазарувайте със лист в ръка 
Преди да тръгнете към магазина, направете лист с нужните неща. Той може да съдържа артикули за една или две седмици. Ако имате спистк, това значи, че в мозъка ви има предписания, които ще извършите в течение на идващите дни. Разковничето тук е да купите само нещата, които се съдържат в листата ви – нищо в допълнение, в случай че просто не сте го изпуснали в листата.
Направете проект на седмичното меню 
Когато знаете какво ще сготвите, е по-лесно да купите, да сготвите и да хапнете ястията. По този метод ще спестите пари, ще контролирате храненето и тежестта си. Разбира се – ще намалите и прахосването на храната.
 Тези 8 храни постоянно подсигуряват положително въодушевление Тези 8 храни постоянно подсигуряват положително въодушевление
През зимата съвсем всички хора са изправени пред казуса с депресията, неприятното въодушевление, покачвания стрес. Това се дължи на дефицита н...
Ходете до магазина по-често 
Когато пазарувате най-малко няколко пъти в месеца, ще предотвратите развалянето и застояването на храни в хладилника. Така няма да изхвърляте храна и ще успявате да хапвате всичко, което сте си взели. Друг плюс е, че няма да носите тежки пазарски чанти, което също не е за подценяване.
Почиствайте и подреждайте хладилник 
Ако го вършиме, ще виждате всички налични артикули, те ще бъдат годни за приложимост и хладилникът ще ухае на прохлада.
Не всички артикули би трябвало да бъдат в хладилника 
 Никога не яжте тези 6 храни заран, ОПАСНО Е Никога не яжте тези 6 храни заран, ОПАСНО Е
Стомахът ни е най-активен заран и точно това е повода диетолозите да поучават, че закуската е най-важното хранене за деня. Обаче...
Научете какво би трябвало да държите там и какво не. Кои артикули могат да „ съжителстват “ дружно в една ваничка и кои не. Това е значимо, с цел да се запазят храните в положително положение по-дълго време.
Използвайте остатъците 
Ако можете, несъмнено. Понякога не е нужно да изхвърляте останалата храна. Например от остарял козунак може да извършите превъзходен кекс. Със сигурност има още доста предписания, в които ще можете да оползотворите остатъците от храна вместо да ги изхвърлите.
Бъдете наясно какво изхвърляте
Когато отделите задоволително време и обърнете внимание на нещата, които изхвърляте, надали ще извършите това още веднъж. Ще разберете кои са по-трайните храни, кои артикули можете да приготвите по няколко разнообразни метода, кои са обичаните ви предписания за изпълнените и какви артикули са ви нужни за тях. Това осъзнаване ще повлияе както на извършването на покупки на храната, по този начин и на методите на нейното подготвяне.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР