Huawei откри своята нова здравна лаборатория в Хелзинки, Финландия. Притежаваща

...
Huawei откри своята нова здравна лаборатория в Хелзинки, Финландия. Притежаваща
Коментари Харесай

Huawei открива нова здравна лаборатория в Европа, участваща в глобалните изследванията в областта на здравето и фитнеса

Huawei откри своята нова здравна лаборатория в Хелзинки, Финландия. Притежаваща най-съвременно съоръжение, лабораторията служи като изследователска платформа за здравния и фитнес бранш на Huawei.

Новата лаборатория е ситуирана на повърхност от съвсем 1000 квадратни метра и разполага с богата гама от спортно съоръжение от международна класа, покриващо над 20 типа спорт. То ще служи за софтуерни изследвания на спортни и фитнес логаритми в действителни приложения, засичането и инспекцията на данни, стандарти за научноизследователска и развойна активност и развиването на промишлеността.

Иновации в науката за спорта и здравните проучвания

В унисон с растежа на пазара на устройства с фокус върху здравето и фитнеса, Huawei се ангажира с още по-задълбочено проучване на логаритмите за здравен мониторинг посредством тях. Част от тази посока на развиване на компанията е построяването на три нови здравни лаборатории от 2016 година насам – в Сиан и Сонгшан Лейкс в Китай, и през днешния ден най-новата в Хелзинки, Финландия.

Новото изследване на Huawei, извършено в съдействие с Ipsos измежду над 8 000 души от 8 европейски страни, разкрива, че за впечатляващите 92% от интервюираните е значимо да подобрят най-малко един аспект от своя метод на живот. Същевременно едвам 50% от тях са удовлетворени от своите физически благоприятни условия. Huawei продължава да влага в изследвователска и развойна активност в региона на спорта и здравето, с цел да реализира по-високи равнища на задоволство измежду потребителите по целия свят. Здравната лаборатория във Финландия разполага с мултидисциплинарен теоретичен екип, формиран от 6 научни откриватели и 20 специалисти от 5 съществени области – физиология, изкуствен интелект, машинно образование, софтуерно тестване и софтуерно инженерство – от 7 страни от Европейския съюз. Всяка област на проучванията в областта на спорта и здравето дава отговор на най-високите международни стандарти.

Спортни симулации от международна класа

Лабораторията симулира реалистични спортни среди и сюжети в 5 съществени области за тестване, покриващи над 20 типа спорт и проследяващи над 200 физиологични и биомеханични индикатори. Основните 5 области включват шоков басейн, ски симулатор, многофункционална бягаща пътека, бягаща пътека, пригодена за проучвания, и открита фитнес зала с разнообразни сърдечно-съдови тренировки. Ефективността се мери както с високо усъвършенстваните машини, по този начин и благодарение на най-новите носими устройства на Huawei, като HUAWEI WATCH GT 4.

Изграденият от Huawei личен шоков басейн дава опция за прецизна оценка на плувните достижения на спортистите. Басейнът е оборудван с динамични водни струи с контролируем токов дебит до 350 м3/час, които разрешават смяна на температурата и качеството на водата.

Ските са един от най-популярните спортове в Европа и лабораторията има ски симулатор с регулируема скорост и надолнище, интерактивни направления и трудности. Той е оборудван със датчици, които засичат скоростта, силата и позицията на каращия, и ъглите на завиване, като генерират и данни за успеваемост.

Многофункционалната бягаща пътека може да тества тичане, колоездене, надпревари с инвалидни колички и други с регулируема скорост до 50 км/ч. Тя приема GPX данни от GPS устройства, с цел да симулира истинки терени и направления, пресъздавайки действителни сюжети, които по-точно тестват уменията за бягане/колоездене. След това камерата научно изследва успеваемостта, осигурявайки незабавна противоположна връзка, с цел да разреши възстановяване на техниката в действително време.

Интеграцията на HUAWEI WATCH GT 4: Усъвършенствани носими устройства за наблюдаване на здравето

Лабораторията ще организира ежедневните си проучвателен проби с помощта и на най-новия HUAWEI WATCH GT 4. Със смарт часовника, водещите технологии за мониторинг на здравето и фитнеса на Huawei ще бъдат употребявани за тъкмо премерване на физиологичните данни. Например, научният модел за образование TruSportsTM на смарт часовника е в положение да дефинира количествено способността на потребителите да бягат, да записва и проучва данните от тренировките, да дава персонализирани оферти и да оказва помощ на потребителите да поддържат здравословен метод на живот.

HUAWEI WATCH GT 4 ще се употребява и за оценка на човешкия кардиопулмонален потенциал (максимален размер на O2), което разрешава на откривателите да правят оценка спортните качества и достижения, с цел да усъвършенстват сигурността по време на упражненията.

Най-новото приложение Stay Fit на часовника и функционалността Activity Rings могат да обезпечат оценка на цялостното придвижване и успеваемост по време на подготвителни сесии, давайки по-детайлна информация за разхода на сила и здравето на сърцето. Базиран на най-новата HUAWEI TruSeenTM 5.5+ технология, часовникът обезпечава висока акуратност при установяване на изразходваните калории и приема им спрямо главните логаритми, употребявани на пазара.

Съвместно съдействие с европейските здравни институции и проучвателен групи, в това число проучването на сърдечно-съдовото здраве на Европейски Съюз

За да усъвършенства същински живота на потребителите посредством новаторски технологии в региона на спорта и здравето, Huawei интензивно си сътрудничи с локални финландски институции и районни европейски специалисти.

iCARE4CVD е част от Инициативата за новаторско опазване на здравето, която сплотява здравната и софтуерната промишленост и Европейския съюз, една от най-амбициозните проучвателен начинания в региона на изкуствения разсъдък и сърдечно-съдовите болести. В момента Huawei е единственият производител на носими устройства, участващ в iCARE4CVD. Компанията ще управлява взаимно работния пакет, разработващ способи за възстановяване мотивацията на пациентите. Също по този начин Huawei ще дава интелигентни носими устройства, които могат да демонстрират функционалности като физическа интензивност, качество на съня, сърдечна и дихателна функционалност 24 часа в денонощието. Този план би могъл да даде информация на експертите, която ще промени лекуването и следенето на хроничните сърдечно-съдови проблеми, употребявайки носимите устройства на Huawei за възстановяване на скрининга на този тип болести.

Huawei е съосновател на сдружението Interlive с 6 топ европейски университета. С един от най-точните и прецизни стандарти за тестване, консорциумът се стреми към създаване на рекомендации за положителни практики за носимите устройства, свързани с премерване на директни и производни индикатори. Партньорството в допълнение затвърждава надеждността на носимите устройства на Huawei и подсигурява продължаващата им научна годност въз основа на четири стандарта: сърдечен темп, брой стъпки, разход на калории и VO2 Max (максимален банкет на кислород).

Huawei възнамерява да продължава да уголемява научноизследователското си съдействие с европейски университети и здравни центрове за хора с увреждания, с цел да продължи проучванията си за потребностите на потребителите със специфични потребности. Huawei осъзнава и потребностите от следене и ръководство на спортните и фитнес интензивности на хората с увреждания и им дава още повече решения. Движете се и очаквайте още по-динамични технологии за наблюдаване на здравето и успеваемостта в бъдещите интелигентни носими устройства на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР