Хуан Гуайдо отива в Бразилия за среща с бразилския президент

...
Хуан Гуайдо отива в Бразилия за среща с бразилския президент
Коментари Харесай

Гуайдо отива в Бразилия

Хуан Гуайдо отива в Бразилия за среща с бразилския президент Жаир Болсонару и други държавни чиновници, оповестява " Ройтерс ".

Посещението му в Бразилия е обявено от вестник " Ел Национал ", който написа, че Гуайдо ще посети няколко латиноамерикански страни , с цел да разиска рецесията в неговата страна. Бразилия и доста други страни са го признали за краткотраен президент на Венецуела , засилвайки натиска върху президента Николас Мадуро.

Гуайдо, който има възбрана да напуща страната от Върховния съд на Венецуела , дойде на 22 февруари в колумбийския граничен град Кукута , където се намира разпределителният център за филантропична помощ за хората в Боливарската република.

В понеделник, откакто участва на среща на групата Лима в Богота, той разгласи, че ще се върне във Венецуела тази седмица.

П0-рано, Мадуро разгласи в изявление за американската ABC News, че Съединени американски щати се пробват да " фабрикуват рецесия " в южноамериканската страна в опит да " оправдаят " военна интервенция.

Гуайдо може да бъде задържан , в случай че се върне в страната от визитата си в Колумбия, загатна също по този начин Мадуро.

Съединени американски щати разполагат бойци и специфични елементи в Пуерто Рико и Колумбия , приготвя военна намеса за събаряне на президента, предизвести секретарят на Съвета за сигурност на Русия.

В понеделник Съединени американски щати постановиха нови наказания на Венецуела , задачата е да се замразят активи на президента Мадуро и доближени до него и по този начин ще се окаже спомагателен напън върху властта в Каракас.
 Опитали да внесат елементи от оръжия в камиони с филантропична помощ за Венецуела
Опитали да внесат елементи от оръжия в камиони с филантропична помощ за Венецуела

Информацията разгласи външният министър на страната Хорхе Ареаса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР