Хроничното възпаление може да доведе до трайно увреждане на органи

...
Хроничното възпаление може да доведе до трайно увреждане на органи
Коментари Харесай

5 идеи за закуски, намаляващи възпалението

Хроничното инфектиране може да докара до трайно увреждане на органи или тъкани. Ето за какво е добре да се ядем храни, които имат противовъзпалителни свойства. Вижте 5 хрумвания за закуска, която намалява възпалението.

Възпалението е естественият метод на тялото ни да се защищити от увреждане. Важното разграничаване е разликата сред двата типа инфектиране: остро и хронично.

Острото инфектиране е това, което се случва, когато се порежем или ожулим. Хроничното инфектиране е това, което продължава дълъг интервал от време и провокира отмалялост, болежка и други здравословни проблеми. Хроничното инфектиране може да провокира инфекциозен отговор в тялото, който от своя страна да повреди здравите кафези и евентуално да докара до спомагателни хронични болести.

Когато става въпрос за понижаване на възпалението, храната играе значима роля. Полезните храни се борят с възпалението въз основа на антиоксидантите, витамините и минералите, които съдържат в себе си.

От друга страна нездравословните храни, цялостни със захар, модифицирани съставки, химикали и други усилват равнищата на възпалението.

5 хрумвания за здравословна закуска, намаляваща възпалението:   Овесени ядки с орехи и годжи бери
Овесените ядки са с високо наличие на фибри, които оказват помощ за понижаване равнищата на холестерол и балансирането на кръвната захар. Орехите забавят храносмилането и обезпечават доза омега-3 мастни киселини, които са известни със своите противовъзпалителни свойства. Годжи бери прибавят сладостен усет без доста захар и имат доста антиоксиданти – още веднъж с противовъзпалително свойство.

 5 хрумвания за закуски, намаляващи възпалението
  Плодове с бадеми
Когато нямате време за изобилна закуска вкъщи, вземете плодове и бадеми със себе си. Плодове като ябълките да вземем за пример са цялостни с антиоксиданти, които се борят с възпалението, както и съдържат фибри, помагащи за изхвърлянето на токсините от тялото. Съчетайте плодовете с шепа бадеми, които съдържат протеини, фибри, здравословни мазнини, витамини и минерали.

 5 хрумвания за закуски, намаляващи възпалението
  Кисело мляко с плодове
Протеините и потребните бактерии в киселото мляко работят противовъзпалително, както и подкрепят храносмилането. Освен това поддържат възприятието на задоволеност за по-дълго време. Съчетайте киселото мляко с плодове за още повече хранителни изгоди.

 5 хрумвания за закуски, намаляващи възпалението
  Яйца
Яйцата са богати на хранителни субстанции, в това число витамин D, протеини, омега 3 и холин. Протеинът ръководи равнищата на кръвната захар, което от своя страна облекчава възпалението.

 Добави изложение

  Протеиново смути
Когато става въпрос за суперхрани за битка с възпалението, смутито е съвършено, тъй като може да съчетаете доста съставки в едно. Смесете плодове, зеленчуци, растителен протеин, вода или неподсладено ядково мляко, семена от чиа, с цел да осигурите уравновесена закуска, която ще поддържа равнищата на сила. Тази композиция съдържа фибри, витамини, антиоксиданти и омега-3 мастни киселини. Добавянето на авокадо към смутито ще го направи освен с по-кремообразна текстура, само че и ще понижи възпалението, поради съществуването на каротеноиди и токофероли.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР