Хронично болни, неваксинирани, на възраст над 60 години, не бива

...
Хронично болни, неваксинирани, на възраст над 60 години, не бива
Коментари Харесай

Хронично болни, неваксинирани, на възраст над 60 години, не бива да допускат да се заразяват с COVID

Хронично заболели, неимунизирани, на възраст над 60 години, не трябва да позволяват да се заразяват с Коронавирус

„ Ендемичното разпространяване на вируса значи, че ще има „ дребни гърмежи “ на заболеваемостта, само че единствено на локално ниво. Няма да се визира цяла област или град, а единствено част – една паралелка или едно учебно заведение “.

Това изясни в „ Тази неделя “ по вирусологът проф. Радка Аргирова.

Според нея не е изключено вирусът да продължи да мутира.

„ Това е комфортен интервал тези, които не са се ваксинирали, да го създадат. Вариантите на Коронавирус сега са чувствителни към имунизациите. Ако този, който не е имунизиран, е над 60 години и има хронични заболяване, не е добре да позволява заразяване с този вирус “, добави проф. Аргирова.

“Ако някой не е имунизиран, умерено да се имунизира с имунизациите, които имаме сега. Ако човек е имунизиран с първия бустер, което е третото вливане, може да изчака новата ваксина. Тя е бивалентна, като визира началния извършител и причинителя, който най-вече шества по света – ВА.5 “, добави тя.

Относно симптоматиката вирусологът уточни, че продължава да се следи кашлица и температура, само че понижават признаците като утежняването на усета или загубата на аромат при ковид.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР