Христо Стоичков даде интервю за италианския спортен всекидневник Тутоспорт при

...
Христо Стоичков даде интервю за италианския спортен всекидневник Тутоспорт при
Коментари Харесай

Стоичков захапа Джуд Белингам

Христо Стоичков даде изявление за италианския състезателен ежедневник " Тутоспорт " при откриването на своята " Зала на славата " в София. В него носителят на " Златната топка " признава, че обмисля да се върне да живее в Европа и по-специално в испанския град Малага, като работи единствено отчасти като коментатор за мексиканската телевизия TUDN.

" Този сезон Серия А е доста по-равностойна за разликата от предходната година, когато Наполи отвори голяма разлика с останалите. Забелязвам, че сега тимовете до шесто място в класирането могат да се борят за купата ", споделя Стоичков пред репортера Масимо Франки.

" Дербито Ювентус - Интер може да е решаващо. Казвам, че ще свърши 2:2. Ювентус тази година има херметически затворена отбрана и играе по-нападателно. Алегри напипа нещата след два сложни сезона. Мисля, че " бианконерите " ще нападат, а Интер е подготвен за контраофанзива. Лаутаро Мартинес е неукротим. Влахович е нападател, който има всичко. Той мина и през травми. Струва ми се, че не получава толкоз положителни топки, колкото, когато беше във Фиорентина. Душан е балканец като мен, в случай че не вкара, изпада в параноя. На мен като ми се случеше по този начин, отивах при Кройф и му споделях: " Мистер, по-добре ме извади от игра, тъй като съм доста нервозен ". Убеден съм, че когато Влахович се върне към головете, ще бъдат доста сложни времена за бранителите ", сигурен е българинът.

" Не оборвам качествата на Белингам. Има доста класа и разсъдък, за мен е микс сред Лаудрпу, Кака и ранния Погба. Бъдещето е негово. Ако играе по този начин, ще бъде в надпреварата с Мбапе и Холанд за идващите " Златни топки ". Но какво завоюва той през 2023 с Борусия Дортмунд и Реал Мадрид? Нищо. Вкара головете си за три месеца. Но какво донесоха те на Реал? Нали знаете какво споделя приятелят ми Моуриньо за купите. А по какъв начин свърши Бундеслигата? Борусия Дортмунд имаше две точки пред Байерн 90 минути преди края. Играеше у дома с Майнц. Какво стана в последните 5 минути? Тухел пусна в игра Мусиала, който вкара за Байерн, а Борусия приключи наедно. След като Гави не може към този момент да взе участие в " Голдън Бой ", бих дал своя вот за Мусиала или Балде, който завоюва купата и Суперкупата на Испания с Барселона. Не за Белингам ", споделя Стоичков за новата звезда на Реал Мадрид.

" Ламин Ямал има неукротим дрибъл, само че би трябвало доста още да учи тактически. Трябва му треньор от вида на Кройф, с цел да узрее. Но през днешния ден го няма Кройф. Дори и огромният Гуардиола или Клоп и Анчелоти не са като Йохан ", приключва Христо Стоичков.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР