Христо Христов спечели сребърен медал в категория до 109 килограма

...
Христо Христов спечели сребърен медал в категория до 109 килограма
Коментари Харесай

Христо Христов спечели сребърен медал в категория до 109 килограма на европейското първенство по вдигане на тежести

Христо Христов завоюва сребърен орден в категория до 109 кг на европейското състезание по повдигане на тежести в София.

Българинът завърши с дуел от 380 кг след 175 в изхвърлянето и 205 в изтласкването. Той бе изпреварен само от Дадаш Дадашбайли. Щангистът от Азербайджан приключи надпреварата с общо 388 кг (176 кг + 212 кг).

Бронзовото отличие стана владеене на германеца Матеус Хофман с 378 кг (172 кг + 206 кг).

В изхвърлянето Христов направи три сполучливи опита - на 170, 173 и 175 кг, само че три такива направи и Дадаш Дадашбайли, като при третия си реализира 176 кг. Това обезпечи на азера първата позиция в придвижването, а българинът бе втори. Трети след първите опити бе Хофман със 172 кг.

В изтласкването Христов стартира с нови два сполучливи опита. Последователно той преодоля 202 и 205 кг. Той опита и на 208 кг, което щеше да го качи преди всичко най-малко във краткотрайното класиране, само че 21-годишният варненец получи потрес и падна на подиума. За благополучие той съумя да се изправи бързо и да се върне в подготвителната зала на личен ход.

С 212 кг първенец в изтласкването още веднъж стана Дадашбайли. Втори в придвижването с 207 кг приключи Онур Демирджъ от Турция. С кг по-малко Матеус Хофман взе бронза.

За България медалът на Христов в дуела е седми от шампионата в " Арена София ". Националите са водачи в класирането при нациите с четири трофеи, два сребърни медала и един бронзов.

Шампионатът на Стария континент приключва във вторник с категориите при най-тежките - над 87 кг при дамите и над 109 кг при мъжете.

По-рано през днешния ден.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР