Христо Христов,Какво се крие зад новото прокурорско разпореждане по делото

...
Христо Христов,Какво се крие зад новото прокурорско разпореждане по делото
Коментари Харесай

Подготвя ли прокуратурата предизборно шоу с агент „САВА“?

Христо Христов,

Какво се крие зад новото прокурорско предписание по делото за „ възродителния развой “, в което Военно-окръжната прокуратура – София дава инструкции на подчинените ѝ военни следователи да открият „ лицата/агентите, работили за Държавна сигурност по линия на така наречен възродителен развой, по региони; да се разпитат същите в качеството на очевидци какви задания са им поставяни от водещите офицери и тяхното осъществяване “?

Както desebg.com заяви на 30 септември 2024 година след повече от 30 години отсрочване и опити да го приключи българската прокуратура внезапно се ускори да открива лица от репресивния уред на Българска комунистическа партия, съпричастни като реализатори на насилствената асимилация, подредена от върхушката на комунистическата партия отпред с генералния ѝ секретар Тодор Живков.

Как по този начин тъкмо преди предварителните парламентарни избори на 27 октомври 2024 година и във вихъра на войната Доган-Пеевски в разцепилата се партия-корпорация Движение за права и свободи държавното обвиняване се засилва по дело, което от десетилетия държи на „ трупчета “ и сега предавява следствените материали на жертвите, след което се кани да го завърши?

Отговорът се крие в наличието на сигнала, който единият съпредседател на Движение за права и свободи Делян Пеевски и група депутати от неговото крило подадоха в прокуратурата на 26 септември 2024 година (случайно или не в навечерието на откриването на предизборната кампания).

В оповестеното в някои медии прокурорско разпореждане се показва, че в сигнала на Пеевски и група депутати от Движение за права и свободи „ се излагат данни, че лица от агентурата на Държавна сигурност (без същите да са поименно посочени), са били инфилтрирани измежду българските мюсюлмани и с дейностите си са били съпричастни към осъществените закононарушения при реализирането на така наречен възродителен развой “.

И тъкмо към тях се насочва Военно-окръжната прокуратура – София единствено три дни след приемането на сигнала.

Но за какво на Пеевски и крилото му в Движение за права и свободи толкоз са им притрябвали тъкмо сътрудниците на Държавна сигурност, откакто те не са действителните реализатори на акцията по насилствената промяната на имената на турското малцинство, а това са щатните чиновници на Държавна сигурност, техните ръководители в централните ръководства на Държавна сигурност и по окръзи, както и първите секретари на Българска комунистическа партия по места?

Не е надалеч от мисълта, че Пеевски подава на прокуратурата „ топката “ за сътрудниците на Държавна сигурност, тъй като неговият главен конкурент в Движение за права и свободи е почетният ръководител Ахмед Доган, който от дълго време е осветлен по закона за досиетата като сътрудник на разнообразни структури на Държавна сигурност под псевдонимите „ АНГЕЛОВ “, „ СЕРГЕЙ “ и „ САВА “.

Какво по-голямо предизборно шоу може да се спретне от това сътрудник „ САВА “ да бъде призоват от военната прокуратура да бъде разпитан за „ възродителния развой “ броени дни преди изборите?

Формалния мотив го има – висящото от години дело за „ възродителния развой “, а явно на държавното обвиняване ще бъде отредена ролята на реализатор, още повече, че видно от бързия отговор прокуратурата и цялостното съвпадане на насоките, които дава и наличието на сигнала на Пеевски сред тях има явно единодушие.

Пеевски не се интересува, че посредством задействането на прокуратурата е следващото доказателство за въздействието, който той има върху държавното обвиняване и зависимостта, в която го е сложил.

По-важно е масите да видят сътрудник „ САВА “/Доган в прокуратурата и то не по кой да е мотив, а по делото за „ възродителния развой “ – една тънка струна, която директно визира мъчителните мемоари и усеща на огромна част от електората на Движение за права и свободи.

Призоваването на Доган в прокуратурата тъкмо по това дело ще бъде освен предизборно шоу, само че и голямо оскърбление за него – удар, който той надали си е представял в най-големите си страхове.

Няма да е никаква изненада в случай че прокуратурата реши компания да му прави сътрудник „ ВЕРГИЛ “/Рамадан Аталай – неприкрит зложелател на Пеевски, който първи нададе писък против него след старта на „ новото начало “ в Движение за права и свободи, почнало с чистка след края на предходните парламентарни избори, засегнала директно и него.

Нека тук жертвите на насилствената промяна на имената на турското малцинство (1984-1985) и последвалото наложително изселване на 360 000 български жители от турски генезис след мирните майски събития през 1989 година не таят непотребни очаквания, че прокуратурата, която 30 години чака вдъхновителите от върхушката на Българска комунистическа партия на тези ужасни закононарушения да си отидат умерено и необезпокоявани от българското „ правораздаване “, ще издирят останалите живи същински реализатори – офицерите от Държавна сигурност и партийните велможи по места и ще ги изправят пред съда.

Държавното обвиняване, натоварено съответно с делото за „ възродителния развой “, от дълго време е потвърдило, че в действителност е съизвършител в прикриването на отговорните и институционалното отвращение те да понесат правосъдна отговорност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР