Христо Христо спечели златo на световното първенство по вдигане на

...
Христо Христо спечели златo на световното първенство по вдигане на
Коментари Харесай

Българин стана световен шампион по вдигане на тежести при младежите

Христо Христо завоюва златo на международното състезание по повдигане на тежести за младежи до 20-годишна възраст. Така той донесе втори орден за България на шампионата в Узбекистан.

С 403 кг Христов сграбчи купата в дуела, победи и в изтласкването, като заслужи и сребро в изхвърлянето на кат. до 109 кг.

Българинът преодоля без проблем стартовата тежест от 180 кг, след това не съумя на 186, само че в третия си опит закова над главата си 187 кг. Това му бе задоволително за среброто в придвижването, на 2 кг след украинеца Богдан Хоза, който трябваше да усъвършенства международния връх за младежи, с цел да поведе във краткотрайното класиране. В изтласкването обаче с 211 кг българинът се оправи с конкуренцията още в първия си опит. Титлата в дуела и във второто придвижване бе подпечатана с втори съвършен опит на 216 кг и трети за публиката, въпреки и без триумф на 223 кг. С 402 кг Богдан Хоза се задоволи със среброто, а бронзът е за руснака Данил Вагайцев с 387 кг.

Варненецът е европейски вицешампион за мъже от Москва през април, тогава единствено един кг не му стигна за златото.

Той сграбчи купата при 20-годишните в Букурещ през 2019-а, същата година завоюва бронз на международното в изхвърлянето във Фиджи. През 2018 година стана олимпийски вицешампион за младежи в Буенос Айрес и се върна със злато от европейското за юноши до 17 година в Милано. Година по-рано стана първенец на континента в шампионата до 17 година в Прищина, а предходната пролет извоюва златото на предолимпийския шампионат за Световната купа в Малта.

По рано през днешния ден Васил Маринов завоюва сребро в дуела и в двете придвижвания на кат. 102 кг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР