Християн Кръстев е назначен за управител на БДЖ-Товарни превози, научи

...
Християн Кръстев е назначен за управител на БДЖ-Товарни превози, научи
Коментари Харесай

БСП София поема управлението на БДЖ-Товарни превози |

Християн Кръстев е назначен за шеф на БДЖ-Товарни транспорти, научи OFFNews. Решението е взето от съвета на шефовете на БДЖ във вторник.

Християн Кръстев през 2013 година бе изпълнителен шеф на националния жп транспортьор. Той има магистърска степен по железопътен превоз. Завършил е компетентност " Железопътна техника – вагони " във Висшето транспортно учебно заведение " Тодор Каблешков ". Цялата професионална кариера на Кръстев е минала в системата на железниците, където е заемал разнообразни длъжности в региона на употребата на преносимия жп състав и товарните транспорти.

Кръстев е политик от Българска социалистическа партия София. През 2015 година бе претендент за кмет на столичния регион Връбница и единствено допреди 3 седмици бе отпред на локалната конструкция на Столетницата. Той е непосредствен с някогашния водач на социалистите в София Калоян Паргов, който минава за зложелател на Корнелия Нинова. Това в началото е основало проблеми за назначението на Кръстев, само че очевидно те към този момент са преодолени.

Досегашният началник на БДЖ-Товарни транспорти Ангел Стоянов е освободен от служба по негово предпочитание. Информациите за кариерното му развиване обаче се разминават. Според някои източници на OFFNews той отива в Министерството на превоза, където ще дава отговор за жп превоза. Други фактори в БДЖ настояват, че точно той ще смени досегашния началник на БДЖ Холдинг проф. Йордан Мирчев, от чиято работа досега министърът на превоза Николай Събев не бил по никакъв начин удовлетворен. Вече три седмици се търсел нов началник на жп превозвача, който е в окаяно положение. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР