Храносмилането се влияе от стреса. Когато сте нервни, това може

...
Храносмилането се влияе от стреса. Когато сте нервни, това може
Коментари Харесай

3 съвета за по-добро храносмилане БЕЗ ДИЕТИ

Храносмилането се въздейства от напрежението. Когато сте нервни, това може да се прояви под формата на отичане, газове, запек, диария, киселини. Освен това положителното храносмилане е обвързвано и със хубавичко имунна система. Вижте 3 съвета за по-добро храносмилане без диети.

Когато приказваме за храносмилане, не става дума единствено за храната, която одобряваме, а и за цялостното държание преди, по време и след ядене.

Но малко на брой осъзнават, че храносмилането не стартира в стомаха, а в. Mозъкът и червата са свързани от чревната нервна система. Когато тази система е в положение на отмора, мозъкът алармира на червата, че е подготвен и им дава знак да смилат храната. Ако нервната система е в стресово положение, мозъкът алармира на тялото, че би трябвало да даде приоритет на оцеляването. Това може да наруши и да докара до неприятни признаци след хранене.

 Добави изложение

Сигурно ви се коства плашещо, тъй като в действителност всекидневието е изпълнено със стрес. Как в действителност можете да го избегнете? Възможно ли е изобщо? Предлагаме ви проект в 3 стъпки, с който да подобрите и общото здраве на цялата храносмилателна система.

 
1. Създайте си вярната среда за хранене
Не бива да вършиме нищо друго, до момента в който се храните. Дори пасивните действия, като гледането на телевизия и ровенето в телефона, са нездравословни.Фокусирайте се върху храната пред себе си. Хранете се осъзнато, като се насладите на всички усети и текстури, които ви предлага.

Изключете тв приемника, подредете масата по този начин, че да има всичко нужно върху нея. Направете 7 дълбоки вдишвания и издишвания. Ако можете, дано е коремно дишане. И започнете да се храните.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР