Хранителни продукти с липсваща информация върху етикета. Това са най-честите

...
Хранителни продукти с липсваща информация върху етикета. Това са най-честите
Коментари Харесай

Преди Великден: Етикети с липсваща информация засякоха проверките от БАБХ

Хранителни артикули с изчезнала информация върху етикета. Това са най-честите нарушавания в комерсиалната мрежа в Русе, които са засекли досега инспекторите от регионалната Дирекция по сигурност на храните. Преди Великден и Гергьовден те наблюдават за качеството на агнешкото, яйцата и козунаците. Наш екип придружи проверяващите в един от комерсиалните обекти в града.

Русе

Етикетите върху храните в този магазин дават отговор на условията, само че на доста места инспекторите разкрили липса на информация на български език.
Д-р Горан Георгиев: Или етикетировката, която е на български език, се разминава с тази на производителя от друга страна. Пропускат се нормално съставки, оповестяване на алергени, регистрационния номер на производителя.
За да знае потребителят какъв е произходът, върху агнешкото или ярешкото месо тази година се слага синя или алена маркировка. Ако е от България, печатът е наследник.
Д-р Мария Ботева, Областна дирекция по сигурност на храните - Русе: Проследяваме температурата на предпазване. Потребителят може да види цвета на месото би трябвало да е ярко червен до керемидено кафяв.
Печатът върху яйцата подсигурява, че са качествени, твърдят инспекторите и поучават да не се купува от улични търговци. А самите консуматори избират да обиколят няколко магазина, до момента в който открият най-хубавото за трапезата си.
Иван Петков: Набелязал съм си места, откъдето съм сигурен, че там наденицата ли е хубава, месото ли е хубаво, яйцата.
Засилените инспекции на инспекторите по сигурност на храните ще продължат до 6 май в това число.
 БАБХ стартира инспекции по магазините преди Великден БАБХ стартира инспекции по магазините преди Великден
Инспекторите ще наблюдават за качеството на предлаганите козунаци, яйца и агнешко месо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР