Хранилката на Лукойлсе оказва много голяма, на нея има председатели

...
Хранилката на Лукойлсе оказва много голяма, на нея има председатели
Коментари Харесай

Добрев: На хранилката на „Лукойл” има председатели на парламентарни групи, членове на кабинета и министри

Хранилката на " Лукойл " се оказва доста огромна, на нея има ръководители на парламентарни групи, членове на кабинета и министри. Това съобщи депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев в отговор на конференцията на ПП-ДБ.

" От 31 октомври държавното управление би трябвало да стартира да събира пари от " Лукойл " - близо 3 млн. дневно, и да ги разпределя на хората по стратегия . Това са въпросните 73 стотинки. Ето тези текстове не желаят сътрудниците ръководещи да одобряват , тъй като нарушават финансовия интерес на " Лукойл ", съобщи Добрев, съобщи Дарик.

Той прочете текст от закона, признат януари месец, с който " Лукойл " би трябвало да внася 70% от свръхпечалбите и да се връщат като обезщетения на хората. " Законът е признат януари, а към този момент 10 месеца, два следващи кабинета, пет месеца длъжностен кабинет, пет месеца кабинет на " Промяната " не извършват закона ", съобщи още той.

" Всички тези на хранилката, които сами се издават, неодобряват съвещанието на Народното събрание, с цел да не се одобряват тези промени. За отменяне на ветото на президента са нужни 121 гласа - ГЕРБ и Движение за права и свободи имаме 105 гласа. Ние твърдо поддържаме този текст, само че и други - ще внесем останалите текстове, свързани със съхранението на горивата в България. Да понижим % на предпазване на горивата , с цел да увеличим конкуренцията , да позволим импорт и да се усили конкуренцията, с цел да паднат цените на горивата в България ", уточни още националният представител.

" От идната седмица трябваше да стартират погашение на обезщетенията от 73 стотинки ", съобщи той и сигнализира, че в случай че се забави отхвърлянето на ветото, това ще подари на " Лукойл " по 3 млн. на ден.

По думите му, от приемането на закона остават несъбрани към 1 милиарда лв. и в случай че се раздели на броя на водачите в страната, би трябвало да се изплаща по 500 лв. отплата на водач.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР