Хранилката на Лукойл“ се оказва, че е доста по-голяма отколкото

...
Хранилката на Лукойл“ се оказва, че е доста по-голяма отколкото
Коментари Харесай

Добрев: Хранилката на „Лукойл“ се оказа доста по-голяма, извънредно заседание на НС ще има

Хранилката на „ Лукойл “ се оказва, че е много по-голяма в сравнение с предполагахме. За пръв път в историята на страната се случва кабинетът, министри и ръководеща партия да неодобряват съвещание на Народно събрание.

Това отговори депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на ПП-ДБ, които дефинираха като избирателен популизъм желанието на ГЕРБ за осъществяване на такова съвещание в петък.

„ Заседанието е належащо, тъй като преди седмица имаше несъгласие върху закона за енергетиката, в този момент внезапно се оказва, че този закон не им е значим “, сподели още Добрев. „ Вчера сутринта на срещата говорихме едно, след това се оказа друго. Всеки път като ги заплашим с лишаване на дерогацията, те изпищяват злокобно. От идната седмица трябваше да стартират да се изплащат на хората 0,73 ст на литър. Ако петък не падне ветото даваме още време на „ Лукойл “, сподели още Добрев.

По думите му, съгласно новия закон от вторник „ Лукойл “ би трябвало да вкарват по 3 млн. дневно. Ако се извърши срокът, няма да настояваме за отпадане на дерогацията. „ Ще има изключително съвещание и на него ще си проличи кои са на хранилката. В дневния ред ще има две точки. За страдание единствено със 105 гласа не може да отхвърлим ветото и текстовете с компенсацията няма да могат да действат от вторник “, приключи Добрев.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР