Храни и напитки, които предизвикват главоболиеТочно както някои храни могат

...
Храни и напитки, които предизвикват главоболиеТочно както някои храни могат
Коментари Харесай

Храни и напитки, които предизвикват главоболие

Храни и питиета, които провокират главоболие
Точно както някои храни могат да бъдат естествени болкоуспокояващи, има и някои, за които се счита, че предизвикват до 30 % от мигрените и главоболията. Ето за какво е доста значимо да внимавате какво ядете и да избягвате тези храни, в случай че страдате от чести главоболия.

Преди всичко не би трябвало да „ пропускате “ хранения, даже в случай че сте на диета и желаете да отслабнете. Ако постоянно избягвате избрани ястия, можете да предизвикате намаляване на равнищата на кръвната захар, което може да докара до мигрена.

Опитайте се да се храните постоянно и здравословно като постоянно консумирате плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни и немазно месо, което ще ви помогне да поддържате стройна линия, само че и което ще защищити тялото ви от „ недояждане “.

Ето храните, които предизвикват главоболие съгласно " Локално ":

Китайско и маринована храна

Азиатската храна нормално е цялостна със мощни подправки и към нея се прибавя мононатриев глутамат (MSG), подобрител на усета, който може да аргументи главоболие. Този подобрител на усета се намира в супи, замразени и модифицирани и консервирани храни. MSG се намира и в подкислени ферментирали храни или храни, които са били мариновани по някакъв метод.

Кофеин

Вярно е, че кофеинът в дребни дози може да увеличи бдителността. Големите количества кофеин обаче могат да доведат до нервност, бодърствуване, безпокойствие и мигрена. Кофеинът, в случай че се употребява дълготрайно време, може да докара до химическа приемливост на тялото, тъй че при ненадейно прекъсване на потреблението му може да се появи мигрена. Освен в кафето, кофеин се съдържа и в шоколада, газираните сокове, чайовете и енергийните питиета. Освен храни и питиета, богати на кофеин, би трябвало да избягвате и диетичните сокове, снаксовете и нискокалоричните сладкиши, защото те съдържат аспартам – неестествен подсладител, който също може да аргументи главоболие.

Хот дог

Хот догът е обичана храна на доста деца, само че постоянно и на доста възрастни. И макар че знаем, че той не е най-хубавият здравословен избор и би трябвало да се заобикаля, има още една причина да се откажем от него.

Както доста други модифицирани храни, като салами и колбаси, той също съдържа тирамин, само че също по този начин и натриев нитрат, който може да докара до мигрена.

Чесън

Въпреки че чесънът е доста здравословен и би трябвало да се яде постоянно за подсилване на имунитета и за попречване или лекуване на разнообразни болести, не би трябвало да се прекалява и би трябвало да се яде умерено, защото съдържа и тирамин и може да бъде причина за чести главоболия.

Алкохолни питиета

Червеното вино, сходно на чесъна, е доста здравословно и може да помогне за възстановяване на кръвната картина, контролиране на кръвното налягане и подсилване на тялото. Но не би трябвало да се употребява в огромни количества, тъй като в този случай може да бъде причина за мигрена. Същото важи и за бялото вино и бирата. Всички тези алкохолни питиета съдържат тирамин. Освен това алкохолът усилва притока на кръв към мозъка, което може да докара до мигрена или да ускори към този момент съществуваща. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР