Храненето в Япония се основава на вековни традиции, където всичко

...
Храненето в Япония се основава на вековни традиции, където всичко
Коментари Харесай

4-те основни правила на японското хранене и защо трябва да го опитате

Храненето в Япония се основава на вековни обичаи, където всичко има смисъл и значение. Японската кухня може да ни даде урок за подмладяване и подсилване на тялото посредством приемане на подобаващата храна.

Японската диета ще ви помогне да:

  • Укрепите здравето си
  • Увеличете издръжливостта си
  • Забравите за възрастта си

През последните няколко години японците демонстрират огромен интерес към европейската кухня, само че те не престават да отдават желание на обичайните си ястия, които съвсем постоянно съдържат ориз, зеленчуци и морски блага.

Японската кухня, за разлика от западната, е с ниско наличие на калории, като протеините на растителна основа преобладават над животинските. Животинските протеини се доставят съвсем единствено от риба.

Какви са главните правила за хранене в Япония?

Правило номер едно – Малки порции.

Ако се храните бързо, ще консумирате доста повече храна, отколкото е належащо. Ще бъде мъчно да осъзнаете тъкмо какво количество сте консумирали и какво е чувството, когато в действителност сте сити. Следователно, с цел да устоят на изкушението, японците сервират храна на дребни порции.

Основната стъпка, която можете да предприемете към здравословна диета, е да замените общоприетите обемни чинии с дребни.

Дори и да желаете, няма да можете да поставите обилни количества храна в дребна паница. Ето за какво би трябвало да следвате този проект за деяние по-долу:

  • През първата седмица намалете броя на порциите с 1/5
  • през втората седмица с 1/4.
  • По този начин след 3-4 седмици ще можете да намалите нормалната си порция без никакви старания.

Второто предписание – Яжте пресни артикули съгласно сезона.

Японците употребяват само храната, която смятат за най-ценна и свежа за сезона. Например в края на пролетния сезон младият зелен чай, бамбук и сьомга са най-хубавите. През есента е най-добре да ядете скумрия и гъби matsutake.

Виж Още:

Малко японци биха закупили оранжерийни ягоди през есента, просто тъй като не са толкова вкусни или толкоз здравословни, колкото когато са в сезона. През последния половин век кухнята им се смеси с различни варианти за бързо хранене.

Това са хамбургери, пуканки, чипс и мастноразтворими супи. Истинските ценители на японските национални обичаи застават против американизацията. Ето за какво картофеният чипс с мирис на водорасли, спагети с мирис на хайвер от тресчица и сладолед с мирис на зелен чай са пристигнали на пазара.

Третото предписание – Приемайте храната допустимо най-близо до първичното и положение.

Това е различен метод, по който японската кухня се отличава от другите култури. Местните готвачи се стремят да запазят типа риба и зеленчуци неизменен, с цел да основат илюзията, че не са обработени след подготвяне.

Последното четвърто предписание – Запазете витамините и минералите.

Японците готвят по начин, който поддържа витамини и минерали непокътнати по време на процеса на готвене. Точните температури на готвене и методът на нарязване на продуктите – основно диагонално и кръг – са от значително значение за запазването на тези витамини и минерали.

Японците ползват 10 типа разфасовки върху зеленчуците. Колкото по-малко време се отделя за рязане и готвене, толкоз повече витамини и минерали ще се запазят в крайния артикул. Японският вегетариански подбор ще ви изуми със зашеметяващото си многообразие. Те също по този начин употребяват диви растения – корени, треви и даже водорасли, които са богати както на минерали, по този начин и на витамини.

Виж Още:

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР