Храната, която приемаме, влияе не само на здравето и фигурата

...
Храната, която приемаме, влияе не само на здравето и фигурата
Коментари Харесай

10 храни и напитки, които водят до раздразнение и превъзбуждат

Храната, която одобряваме, въздейства освен на здравето и фигурата ни, само че и настроението. Ето няколко храни, които „ смъкват “ настроението ни и водят до неспокойствие:
1. СОДА
Содата съдържа елементарни захари, които бързо се всмукват. Това води до скоростно повишение на силата и неочакван спад по-късно, което се отразява на управлението на кръвната захар, енергийните равнища и настроението. Диетите със сода с нула калории са изключително нездравословни. Според изследвания хората, които пият по 2 соди дневно, са склонни да се снабдят със „ содено коремче “, нещо сходно на биреното коремче. Май може и без сода!
2. КОЛБАСИ
Пакетираните салами като шунка, колбаси, кренвирши, пуешко месо, съдържат високи равнища на нитрати, консерванти, оцветители и добавки, които предизвикват промяна на настроението, задържане на вода, отичане и главоболие. Специалистите предлагат да си изпечете сами пуешки или пилешки гърди като по-здравословна опция.
3. ПАКЕТИРАНИ ЯДКИ
Макар ядките да са доста потребни, когато са сурови или вие си ги изпечете, обработеният им вид съдържа постоянно консервант, наименуван калиев бромат, който пречи на йода да се всмуква от щитовидната жлеза. Според психиатрите това може да докара до депресивно положение.
4. ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ
Внимавайте с приемането на другояче вкусните пържени картофи. Те съдържат огромни количества рафинирани въглехидрати, наситени мазнини и доста сол. Те водят до пик на силата и задоволство за малко време, което бързо се трансформира и свършва със спад на настроението, съпроводен с ленивост, неспокойствие и отмалялост.
5. КОНСЕРВИ
Ако купувате храна в консерви, гледайте на етикета да написа „ без бисфенол А “, защото това химическо съединени е обвързвано с хронично разстройство на настроението, меланхолия и безпокойствие.
 Неправилното хранене визира работата на мозъка Неправилното хранене визира работата на мозъка
Неправилното хранене визира, наред с други неща, работата на мозъка, което води до утежняване на общото богатство на тялото и усеща...
6. КАФЕ
Кафето е нож с две остриета: може да е отлично за повдигане на тонуса. Ако се прекали, обаче, води до неспокойствие. Когато одобряваме кафе, тялото ни създава кортизол, основния хормон на напрежението. Достигаме до пик на силата, когато се усещаме най-активни и дейни физически и душевен. Но при предозиране пикът бързо спада и води до отмалялост, честа промяна на настроенията, меланхолия и безпокойствие.
7. ПЪРЖЕНИ ФЪСТЪЦИ
Пържените фъстъци съдържат натрий, който води до главоболие, отмалялост, неспокойствие. Ако фъстъците са и солени, това води до отичане и отичане.
8. МАРГАРИН
 13 храни, които се скапват, откакто ги сложим в хладилника 13 храни, които се скапват, откакто ги сложим в хладилника
Голяма част от храните съхраняваме в ледник даже и в случай че това не е належащо. Правим го поради убеждението, че по този метод свежестт...
В маргарина има Омега 6 мастни киселини, които въздействат зле на настроението, както и на равнището на инсулин в кръвта. Наситените мазнини в маргарина водят до качване на килограми, което, косвено, води до неприятно въодушевление и липса на самочувствие.
9. ПАКЕТИРАНИ ДЕСЕРТИ
Пакетираните десерти съдържат рафинирана захар и наситени мазнини, които водят до смяна на настроението и незаинтересованост. Всички знаем, че захарта провокира внезапно качване равнищата на кръвната захар и инсулина. За малко изпитваме наслаждение и приятност, което е повода постоянно да посягаме на сладки изкушения и даже да се пристрастяваме. 
10. ГЕВРЕЦИ
Гевреците и множеството тестени произведения са изкушаващи, само че са цялостни с рафинирани въглехидрати. Освен че с тях се качват килограми, метаболизмът ни се разклаща и усещаме незаинтересованост, безпокойствие и неспокойствие.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР