Храната е универсална. Тя е неизменна част от живота, символ

...
Храната е универсална. Тя е неизменна част от живота, символ
Коментари Харесай

Храни, които трябва да ядете само на определени места

Храната е универсална. Тя е неизменима част от живота, знак на културата и метода на живота на всяка страна. Почти няма място по света, което да не се асоциира с избрани ястия със свои характерни елементи и характерности. Жителите на всяка страна и район имат собствен личен метод да подготвят несъмнено ядене и на никое място другаде по света то не може да бъде възпроизведено със 100% акуратност. Риба и чипс има на всички места, само че достоверния усет ще усетите единствено във Англия. Кафето е най-истинско в Италия, а суши би трябвало да опитате в Япония.
Вижте няколко храни, които би трябвало наложително да опитате в страната, в която са „ родени “.
Риба и чипс: Англия

Ако би трябвало да ви потвърдим какъв брой огромно е културното значение на рибата и чипса в Обединеното кралство, вземете поради обстоятелството, че тук има даже Национални награди за риба и чипс, както и няколко уеб страницата, отдадени на това национално благосъстояние. Това е храна, вкоренена в английската кулинарна еднаквост, евентуално повече от която и да е друга. Тя е била съществена храна на английското население през Индустриалната гражданска война, по време на възхода на империята и през Втората международна война. Всяка година британците употребяват милиони порции риба и чипс, а в Обединеното кралство има към 10 000 магазина особено за това ядене.
Барбекю, Тексас

Има няколко разнообразни стила барбекю в Съединените щати, като Канзас Сити, Мемфис, Южна Каролина и Северна Каролина са измежду най-известните. Истинското сърце на тази американска традиция обаче е в Тексас.
Барбекюто е надали не вяра в Тексас. До 2015 година щатът е измежду водещите заведения с барбекю, а предписание, което локалните следват е елементарност в приготвянето – без тежки сосове, единствено сол и пипер и пресни стекове говеждо.
Севиче, Ю жна Америка
В основата си севиче е ядене от морски блага, което постоянно се среща в Южна Америка или южноамериканските заведения за хранене по целия свят. Прави се с прясна, сурова риба, кисната в цитрусови сокове и подправена с чушки.
В Южна Америка ще намерите разнообразни вариации и съставки на севиче, само че единствено тук ще може да се насладите на същинския и автентичен усет.

Суши, Япония

Суши е може би най-известното японско ядене и сигурно е измежду най-разпространените храни в целия свят. Почти всеки град в Америка и Европа има място, където може да намерите тези вкусни дребни части риба, зеленчуци и ориз.
Най-доброто суши обаче ще намерите в Япония и то е по-различно от това, което ще опитате в други елементи по света. Вкусът на японския суши е по-деликатен и тънко уравновесен, до момента в който западните разновидности са по-смели и по-сложни в естетически проект.
Багети, Франция

Няма по какъв начин да видите изискан французин, който да върви по улиците на Париж с багета в ръка. Но багетите са съществена част от френската културна еднаквост и с основателна причина. През годините те се усъвършенстват, само че остават в основата си меки, уханни и приготвени по специфична рецепта с избран вид брашно.
Чурос, Иберийският полуостров

Чурос са иберийско създание и в случай че желаете същинските би трябвало да отидете до там. Легендарната сладка улична храна е измежду от най-известните в района. Чурос са направени от тесто, което се пържи в слънчогледово олио. В Испания се сервират без гарнитура (като Nutella, сметана или захар, както ще намерите в Северна и Южна Америка). Те се употребяват като лека закуска и даже като лек за махмурлук и са доста комфортни за похапване по време на разходка.
Кафе, Италия
Кафето е интернационален феномен, няма подозрение. Корените му идват от Южна Америка, Азия, Африка и всяка страна има собствен метод на подготвяне. Но когато би трябвало да посочим най-хубавото кафе на планетата, то е в Италия.
Забравете Starbucks. Ако търсите най-хубавото еспресо, идете в Италия. То е късо, мощно и се пие на един мирис. И едно златно предписание – в случай че желаете капучино и сте в Италия, поръчайте си го до обяд, по-късно ще бъдете смешни в очите на локалните.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР