Храната е нещото, което влиза в тялото ни постоянно и

...
Храната е нещото, което влиза в тялото ни постоянно и
Коментари Харесай

6 вредни храни, които да избягвате

Храната е нещото, което влиза в тялото ни непрекъснато и всекидневно. Ето за какво тя е от извънредно значение. Храната може както да ни помогне да сме по-здрави и витални, цялостни с сила и изглеждащи ослепително, по този начин и да ни разболее. От значение е с какво се храним и какви избори вършим всеки ден в менюто си. 
Има някои храни, които са не изключително здравословни, само че има и такива, които са извънредно нездравословни и потреблението им освен би трябвало да е лимитирана, а даже изцяло изключена. 
Кои са най-вредните храни, които е добре въобще да не консумирате?

Газирани напитки 
Газираните питиета са един от най-лошите избори, които можете да извършите. Без значение дали са подсладени със захар или са с изкуствени подсладители, които дават обещание да не прибавят калории към приема ви, не ги пийте. Газираните питиета покачват внезапно кръвната захар, което се отразява пагубно даже на хора, които не страдат от диабет или метаболитни разстройства. 

Пуканки и други храни, предопределени единствено за микровълнова фурна 
Пуканките може да са ви обичано занятие на дивана пред тв приемника, само че не са здравословен избор. Те съдържат голямо количество хидрогенирани мазнини, трансмазнини и наситени мазнини, които вредят на холестерола и сърдечносъдовата система.
Освен това в готовите пуканки има добавени аромати и овкусители, които в допълнение работят пагубно на здравето, поради което е значимо да ги избягвате. 

Преработени меса и колбаси 
В тези артикули се съдържат доста подобрители, оцветители, наситени мазнини, трансмазнини, сол, захари под всякаква форма. Тези артикули могат да покачат риска от сърдечносъдови болести и рак, което ги прави извънредно нездравословни, даже нездравословни и рискови. 

Маргарин 
Маргаринът съдържа хидрогенирани масла и трансмазнини, които са измежду най-опасните за здравето. Те спомагат за образуването на плаки по съдовете в резултат на нараснал холестерол, което основава условия за отключване и задълбочаване на сърдечносъдови болести. 

Пържени храни 
Пържените храни е добре да се заобикалят по всякакъв начин, изключително тези, които са пържени в дълбока лой на висока температура. Пържени и панирани меса, млечни артикули и зеленчуци са измежду най-вредните избори, които можете да извършите за тялото и здравето си, тъй като са богати на трансмазнини, наситени мазнини и калории, които товарят доста организма. 

Изкуствени подсладители 
Въпреки че изкуствените подсладители се оферират като опция на захарта и не съдържат калории, това не ги прави здравословни. Те имат нездравословни резултати върху ендокринната и храносмилателната системи, които могат да са причина за хронични, автоимунни, хормонални проблеми, даже храносмилателни разстройства.
Някои от тях провокират газове, отичане, диария, възпаления в тъканите, даже нараснал риск от рак.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР