Храната е гориво за човешкото тяло. Различните храни могат да

...
Храната е гориво за човешкото тяло. Различните храни могат да
Коментари Харесай

5 храни, които влияят отрицателно на нервната система

Храната е гориво за човешкото тяло. Различните храни могат да бъдат нездравословни за другите органи в нашето тяло. Така някои артикули въздействат отрицателно на нервната система и могат да провокират огнища на яд, раздразнение и даже развиване на меланхолия. Освен това не забравяйте, че във всичко, което консумирате, би трябвало да има мярка, в противоположен случай потребното незабавно ще стане нездравословно.

1. Сол
Приемът на огромни количества сол в тялото може да блокира жлезата, която отделя адреналин, който е виновен за силата и настроението на човек. Прекомерният банкет на сол, като предписание, кара човек да се усеща изтощен и нервиран.

2. Сладкиши
В допълнение към обстоятелството, че продуктите с високо наличие на захар са нездравословни за фигурата, те предизвикват и понижаване на концентрацията и проявяване на експанзия. Десертите и сладките питиета се предлага да се употребяват в минимални количества. Ако сте буен последовател на сладкото, пробвайте да се откажете от обичаната си храна за една седмица. Ще видите по какъв начин се усъвършенства вашето богатство и качеството на живот.

3. Пикантна храна
Джинджифилът, хрянът и лютата чушка форсират метаболизма, само че изрично не се предлагат за тези, които са подложени на стрес. Работата е там, че пикантната храна кара тялото ви да отделя спомагателна сила, което единствено изостря настоящата обстановка.

4. Кафе
Кофеинът подтиква бързото произвеждане на хормони на напрежението. Една чаша дневно е задоволителна, с цел да се почувствате радостни и щастливи.

5. Червено месо
Съставките, открити в аленото месо, покачват равнищата на допамин и норепинефрин. И двата хормона са свързани с нараснала тревога и стрес. Ако е допустимо, изхвърлете нездравословните храни и ги заменете със здравословни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР