Храм за сватби и кръщенета на курсанти ще бъде изграден

...
Храм за сватби и кръщенета на курсанти ще бъде изграден
Коментари Харесай

Варненци вече имат още едно място за сватби и кръщенета

Храм за сватби и кръщенета на курсанти ще бъде построен във Висше военноморско учебно заведение " Никола Йонков Вапцаров ". Това показа началникът му флотилен адмирал проф. доктор на военните науки Боян Медникаров.
Едно от най-емблематичните учебни заведения в морската ни столица отбелязва през днешния ден своя празник по навършването на 138 години от основаването си. То е най-старото техническо образователно заведение в страната и е правоприемник на учреденото през 1881 година в Русе Морско учебно заведение. Първите специалности са били машинисти и огняри за новосъздадената през 1879 година " Дунавска военна флотилия “. През 1900 година Морското учебно заведение е преместено във Варна.
" Сред огромните ни провокации за новата година, както постоянно е приемът на новите ни обучаеми, който за момента върви доста сполучливо. Вече са се записани повече от 100 претендента над миналогодишната ни селекция.
Очакваме и следващото увеличание на възпитаници от чужбина. В момента са към 450, като упоритостта ни е тази година да минем упоритостта от 500. Мога да кажа, че с помощта на труда и отдадеността на моите сътрудници, учебното заведение се развива устойчиво и все по-добре.
Нещо доста значимо е, че следва и създаване на пълностоен храм, в който да могат да се кръщават наши ученици, както и да подписват брак. ", показа още проф. доктор Боян Медникаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР