Хотелиерите не се отказаха да цакат туристите с всевъзможни такси

...
Хотелиерите не се отказаха да цакат туристите с всевъзможни такси
Коментари Харесай

Цакат ни със скрити такси на морето: Искат по 5 лева на ден ...

Хотелиерите не се отхвърлиха да цакат туристите с всевъзможни такси даже на фона на второ следващо мъчно лято. При изискване, че задграничните групи по Черноморието ще бъдат ъгъл, а бизнесът ще се крепи на родни туристи, неприятните практики от предишното не са забравени.

Такса „ климатик “ продължава да се начислява в доста морски хотели и къщи за посетители, сподели инспекция на „ Марица “. Тя всеобщо е 5 лв. дневно. Хотел в Кранево даже не е оборудвал всичките си налични стаи с охлаждащо устройство и по този начин има два обособени ценоразписа. Двойна стая с климатик в пиковия сезон се продава за 50 лв., а без коства 40 лв..

5 лв. дневно се желае и от родители на бебета за кошарка за спане. За да си спестят този разход, доста фамилии избират да натоварят сгъваема кошара от у дома, стига да я имат. В интерес на истината, в множеството хотели даването на креватчето е гратис, с значимо конкретизиране - до привършване на наличните. Ако в еднакъв миг има доста дребни посетители на хотела, кошарите могат и да не стигнат за всички.

Къщи за посетители, основно по балканите, пък имат практиката да събират депозит още при идване на гостите. След края на престоя им и оглед дали няма вреди, той се връща.

За да усъвършенстват разноските си, притежатели на морски хотели изрично отхвърлят да настаняват туристи единствено за една нощувка. Защото за камериерките минимум това значи ново разчистване на стаята и промяна на спалното долни дрехи. Особено когато местата за настаняване пускат предложения с понижение в уеб сайтове за групово извършване на покупки, с малък шрифт е конкретизирано, че тънките цени са годни при мининум две нощувки. Хотел в Слънчев бряг даже има още по-строги условия - към уикенда да се прибавят най-малко още две нощувки в делнични дни. Само при тези условия ол инклузивът би излязъл 45 лв. на човек във върховия летен сезон. Къща за посетители в Поморие пък е записала в ценоразписа си, че в случай че туристите ще прекарат една-единствена нощ при тях, би трябвало да преглътнат оскъпяване от 25% от цената на рецепция.

Големите хотели имат наказателна такса и в случай че гостът не освободи стаята си до 12 часа на обяд в деня на тръгване. Тези, които са оборудвани с електронна система за достъп до стаите, просто блокират картата на клиентите и това е първото словесно предизвестие. На Елените обаче таксуват с 40 лв. в допълнение, в случай че туристите си тръгнат до 16 часа вместо до 12 часа и със 70 лв., в случай че освободят стаята до 19 часа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР