Хотелиери, ресторантьори, търговци и представители на малкия и средния бизнес

...
Хотелиери, ресторантьори, търговци и представители на малкия и средния бизнес
Коментари Харесай

Национален протест срещу Наредба №18 в деня на гласуването на вота

Хотелиери, ресторантьори, търговци и представители на дребния и междинния бизнес излизат на народен митинг на 29-и януари пред Народното събрание против идното влизане в действие на станалата към този момент скандално известна Наредба №18, която планува за следващ път промяна на касовите апарати и софтуерите. Представители на туристическия отрасъл се оповестиха за отлагането ù, както и за преразглеждане на текстовете й.

От Българския съюз по балнеология и спа оповестиха, че изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, в което са поискали отлагането на наредбата с 5 години и преразглеждане на текстовете й, засягаща активността на търговците, които употребяват програмен продукт за ръководство на продажбите. И настояват, че адаптирането към условията на новата разпоредба ще вкарат огромни хотелски вериги или курорти в големи разноски.

От Сдружение „ Национален ръб по туризъм “ също са изпратили писмо до премиера, финансовия министър и управлението на Национална агенция за приходите, в което упорстват за пролонгация, до момента в който се изработят „ съответни критерии “ и еволюционен период по въвеждането на условията на наредбата - от дребните обекти към огромните, тъй като, съгласно организацията, едновременното въвеждане ще докара до безпорядък. 

Наредба №18 е регулация, която поражда, с цел да сложи условия към касовите апарати в комерсиалната мрежа. Впоследствие наредбата се разгръща върху софтуерите за ръководство на компаниите от съвсем всички браншове и продажбите посредством интернет и се разраства до все по-нови условия. Преди дни търговците също се оповестиха срещу новия програмен продукт за ръководство на продажбите, който съгласно тях ще даде пряк достъп на данъчните до базата данни на компаниите, като клиенти, цени на артикули и услуги, брой чиновници, заплати и други данни, с които може да се злоупотреби. В обсега на наредбата попадат и общопрактикуващите лекари, които след 31-и януари би трябвало да поддържат два софтуера- един за обезпечените и един за неосигурените пациенти, към които Национална агенция за приходите също ще има пряк достъп. Джипитата настояват, че по този метод има заплаха за приключване на здравна информация.

По груби сметки на бизнеса вложенията в замяна на фискални устройства и компютърни стратегии ще надвишават половин милиард лв.. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР