Хотелиери по Северното Черноморие не са получили пълните суми от

...
Хотелиери по Северното Черноморие не са получили пълните суми от
Коментари Харесай

Хотелиери по Черноморието не са получили пълната сума за бежанците

Хотелиери по Северното Черноморие не са получили цялостните суми от дължимото им от страната за престоя на украинските бежанци.

" Преводът, който получихме, е на сума, която има към 10% разлика от сумата, която е трябвало да ни преведат ", споделя пред БНР шефът на хотел Маргарита Христова.

В хотела на Христова има към 400 непрекъснато пребиваващи бежанци от Украйна.

" Повечето от хората, които настанихме още при започване на март, са към момента тук. Няма такова текучество. "

" Възможността ни е до 31 май. Има хотели, които могат да продължат и да настаняват цяло лято. Ние имаме резервации, към този момент отменихме резервациите си за Великден – това е един жест, който обаче няма по какъв начин да бъде удължен. Предстои деен летен сезон ", разяснява Маргарита  Христова.

" В единия хотел сме към 36% надолу от декларираната от нас сума, само че в другия разликата е фрапантна: жестоко от 108 000 лв., които трябваше да получим, сме получили 8 хиляди лв.. Имаме уверения от министерството, че това не е финалният транш. Към момента е заплатено за конкретизираните бежанци, тези, които са сверени с останалите институции, основно с " Миграция ", показва хотелиерът Преслав Луканов.

" Взехме категорино решение, че ще държим украинските бежанци, до момента в който страната не спре да заплаща ", разяснява той, запитан по какъв начин ще работят след 31 май.

" Имаме подготвеност, даже в случай че се наложи да ги държим и през летния сезон. Пазарите, на които работим, не чакаме да бъдат толкоз активни – самата Украйна, Русия, Молдова. И другата причина е, че действително не виждам опция тези хора да бъдат интегрирани в обществото дотам, че да могат да получат работа с обикновено възнаграждение, с цел да могат да си разрешат квартири. "

 Снимка: Мая Щърбанова, БНР
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР