Хотел за насекоми заработи в Димитровград. Това съобщиха от Детски

...
Хотел за насекоми заработи в Димитровград. Това съобщиха от Детски
Коментари Харесай

Врати отвори първият хотел за насекоми в България

Хотел за инсекти проработи в Димитровград. Това оповестиха от " Детски и юношески център ", по чийто план " Чиста околна среда ", финансиран по общинската стратегия " Димитровград на младите ", е издигната къщичката в паркчето пред институцията, споделя Българска телеграфна агенция.

Идеята е да съществува място за настаняване на потребните инсекти, които оцеляват мъчно през зимата. Те са имунната система на градината и по тази причина изискват особено внимание. Един от положителните способи, по които може да се помогне на тези потребни животни, е като им се обезпечи място, на което да презимуват, разясниха от центъра.

Хотелът съставлява разграфена къщурка, като във всяка " кутийка " са сложени разнообразни естествени материали - шишарки, кестени, камък, дървесина, хартия и други. " Строители " са децата от Арт ателието по приложно и изобразително изкуство към летните занимания на " Детски и юношески център ". Целта на построяването му е да се възпитава отношение на децата към природата, да изградят връзка с нея, да опознаят взаимоотношенията сред растенията и животните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР