Хосеп Гуардиола заяви, че наследството му като мениджър на Манчестър

...
Хосеп Гуардиола заяви, че наследството му като мениджър на Манчестър
Коментари Харесай

Гуардиола преди реванша с Реал: Късметлии сме, всичко е в нашите ръце

Хосеп Гуардиола съобщи, че наследството му като управител на Манчестър Сити е към този момент „ извънредно “. Шампионите на Англия се стремят да сложат завършек на прокобата и да пренесат превъзходството си на домашната сцена и в Европа, където най-накрая завоюват Шампионската лига.

„ Гражданите “ посрещат настоящия притежател на трофея Реал Мадрид в полуфинален мач-реванш от шампионата на богатите на следващия ден вечер, 17 май, от 22:00 часа българско време. Първият конфликт на испанска земя приключи при тъждество 1:1.

Победа над мадридския исполин ще сложи момчетата на Гуардиола в полпозишън да се трансфорат в едвам втория британски клуб, който печели требъла от Висша лига, Шампионска лига и ФА Къп в границите на един сезон. Сити се нуждаят от единствено един триумф от последните си три дуела в Премиършип, с цел да ликуват с пета купа в последните шест акции при Пеп, само че в никакъв случай не са печелили трофея от най-престижния европейски клубен шампионат. Те могат и да нямат по-добър късмет да го сторят, защото спечелилият на „ Етихад “ ще е сериозен любимец против един всред Милан или Интер във финала на ШЛ на 10 юни в Истанбул.

„ Моето завещание, нашето завещание е към този момент извънредно. Не сме глупави, знаем чудесно значимостта на утрешния дуел. Един от най-ключовите, откогато сме дружно тук. Не можем да го отречем заради шампионата, противника и доста други неща. Казах на играчите „ изживейте го като голяма опция, насладете се на момента. Какви късметлии сме. Невероятни щастливци сме да бъдем тук. Всичко е в нашите ръце, зависи от нас, не би трябвало да вършим нещо удивително, просто да бъдем себе си и да спечелим един мач, с цел да стигнем финала “, сподели Гуардиола на днешната си конференция.

Мечтите на Сити да бъдат още веднъж в разногласието за трофея след 2021-а година бяха разрушени на пух и прахуляк предходната година, когато на същата фаза от шампионата те бяха отстранени точно от Реал след два късни гола на Родриго и едно попадение на Карим Бензема от дузпа в реванша в Испания. Сега обаче възпитаниците на Гуардиола имат домакинско преимущество във втория конфликт, като не са губили вкъщи в ШЛ от пет години насам и завоюваха всичките си 14 срещи пред лична аудитория през 2023.

„ Сбъдната фантазия е да бъдем тук. Пристигаме в отлична форма, тъй като стигнахме финала на ФА Къп, би трябвало ни една победа, с цел да си подсигуряваме купата във Висшата лига и сме на полуфинал в Шампионска лига, само че в същото време би трябвало да играем надалеч по-добре в сравнение с в първия дуел “, призна испанският експерт, който е повторен победител в шампионата на богатите с Барселона.

Сити се изправят против градския си противник Манчестър Юнайтед, който е единственият британски клуб до момента с требъл от ВЛ, ШЛ и ФА Къп в историята, на финала в шампионата за Купата на Футболната асоциация на 3 юни на „ Уембли “.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР