Хората, заразени с COVID-19, развиват антитела, които се запазват минимум

...
Хората, заразени с COVID-19, развиват антитела, които се запазват минимум
Коментари Харесай

Изследване: Имунитетът срещу COVID-19 трае поне три месеца |

Хората, инфектирани с COVID-19, развиват антитела, които се резервират най-малко три месеца, съобщи Ройтерс, базирайки се на изявления в сп. " Сайънс имюнолъджи ".

Две проучвания, обхванали общо близо 750 пациенти, откриват като най-дълготрайни антителата IgG (имуноглобулин G), които стартират да се появяват след началото на зараза, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изследователите са разкрили, че антителата IgG, ориентирани към две цели - шиповидния протеин, който оказва помощ на вируса да заразява клетките, и сектор от шипа, наименуван рецептор свързващ домейн (receptor binding domain - RBD), се резервират над 100 дни.

Джен Гомърман от университета на Торонто, съавторка на едно от проучванията, оповестява, че екипът ѝ е разкрил, че равнищата на така наречен обезвреждащи антитела, които вършат вируса неактивен, " наподобяват много постоянни ".

Авторите на второто проучване от Харвардското здравно учебно заведение оповестяват за сходни открития. Това значи, че вярно дефинирана ваксина " би трябвало да провокира трайна реакция с капацитет за обезвреждане на вируса ", споделя Гомърман.

Екипът й е открил също, че антителата в слюнката подхождат на тези кръвта. Изследователите обаче означават, че на този стадий тестванията на слюнка не са задоволително чувствителни, с цел да заменят кръвните проби.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР