Хората забравиха за коронавируса, не се говори за ваксинация, това

...
Хората забравиха за коронавируса, не се говори за ваксинация, това
Коментари Харесай

Кантарджиев: 25 поставени ваксини - спасяват един живот, който е болен да си седи у дома

Хората не помниха за ковид а, не се приказва за имунизация, това съобщи пред NOVA като тревожна тенденция проф. Тодор Кантарджиев, съветник на Столичната община по имунизацията против ковид а.

По думите му  " се организира една невидима имунизационна акция в нашата страна ".

„ Трябва да се изясни на хората умерено, че трябва да се имунизират, това е най-важното сега, защото 25 сложени ваксини – 1 избавен човешки живот. Някои ще кажат, че е малко, други - доста, само че това е истината. Хората би трябвало да се имунизират. Трябва да се убеждават и родителите, тъй като децата над 12-годишна възраст също е хубаво да се имунизират. Колкото повече ваксини сложим, толкоз по-подготвени ще бъдем “, съобщи професорът.

Той даде детайлности и по отношение на това какви са признаците на Делта варианта на ковид а - хрема и болки в гърлото преобладават. 

„ При делта разновидността хремата е преобладаваща, болките в гърлото също. Обяснението е в това, че вирусите, които са в носа и носоглътката са стотици пъти повече от вирусите при предходните разновидности. Затова преобладават тези признаци, които не би трябвало да се подценяват “, посочи проф. Кантарджиев и посъветва всеки, който го боли гърлото и има хрема, да си стои у дома и да направи антигенен тест, а в случай че е позитивен, да се направи към този момент и PCR тест.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР