Хората винаги казват, че здравето е най-важното, но колко наистина ...

Хората винаги казват, че здравето е най-важното, но колко наистина

10 съвета от шаолински монах как да останем вечно млади

Хората постоянно споделят, че здравето е най-важното, само че какъв брой в действителност живеят съгласно това разбиране? A би трябвало да стартираме още през днешния ден.

Вижте един типичен текст от архивите на Шаолин , написан от духовник, който бил популярен преподавател и непостижим занаятчия на бойните изкуства. Ето какво ни поучава той:

1. Не мисли прекалено много. Мисленето изисква доста енергия. Мисленето може да те състари.

2. Не приказва прекалено много. Повечето хора или приказват, или работят. По-добре действай.

3. Когато работиш, работи 40 минути и след това стой за 10. Когато гледаш нещо от самото начало, това може да повреди очите ти, както и вътрешните ти органи. Може да унищожи мира в теб.

4. Когато си благополучен, би трябвало да контролираш своето благополучие. Ако изгубиш надзор, това ще повреди енергията на белите ти дробове.

5. Не се тревожи прекалено много и не се ядосвай, тъй като това ще повреди черния дроб и червата ти.

6. Когато се храниш, не яж прекалено много. Уверявай се, че в никакъв случай не си напълно заситен, защото в противоположен случай ще увредиш далака си. Когато поогладнееш, просто хапни малко.

7. Когато вършиш всякакви неща, не бързай. Използвай, колкото време ти е нужно. Помни поговорката “Бързай постепенно и скоро ще стигнеш ”.

8. Ако упражняваш единствено тялото си и не практикуваш Ки Гонг, ще изгубиш салдото си и ще станеш припрян. Ще изгубиш Ин от своето тяло. Упражнявай се да балансираш Ин и Ян.

9. Ако не тренираш тялото си, а се занимаваш единствено с реализиране на вътрешен мир и медитация, няма да получаваш Ян енергия. Ще би трябвало да използваш Ян енерията от тялото си, без да можеш да я възстановиш.

10. Кунг Фу Шаолин ти дава всичко. Целта на нашите тренировки е да балансира Ин и Ян. Не е значимо какъв брой часа го правиш. Важно е да знаеш от какво се нуждае тялото ти.

* (бел.ред.) Ки Гонг е източно изкуство, идващо при нас от древността. Целта му е естетика сред духа и тялото, водене на здравословен метод на живот и в следствие – реализиране на дългоденствие.

Шифу Ян Лей, разкрил и превел горния текст, е в действителност духовник от Шаолин , който преподава бойни изкуства, както и истините за живота, усвоени в манастира. Целта му е да ги направи налични за хората от Западния свят.

Източник: 

Източник: novinite.bg