„Хората трябва да си стоят задължително вкъщи. Входовете са запечатани,

...
„Хората трябва да си стоят задължително вкъщи. Входовете са запечатани,
Коментари Харесай

Българин в Шанхай: 25 млн. души са под блокада заради COVID

„ Хората би трябвало да си стоят наложително у дома. Входовете са запечатани, а във всеки квартал има полиция, която следи всеки случай на Коронавирус да бъде изолиран “. Това сподели пред NOVA NEWS българинът Димитър Владиков, който живее в Шанхай, във връзка ограниченията, наложени от китайските управляващи поради разпространяването на ковид. Броят на инфектираните в Шанхай продължава да пораства, а новите случаи от неделя са над 26 000. Под обсада са 25 млн. души.

„ Всеки новозаразен се карантинира незабавно в изолационен център. Семействата могат да бъдат дружно единствено в случай че децата и родителите са инфектирани и карат по едно и също време вируса. Ако не е по този начин общественото министерство се грижи за децата, поемат ги в центрове, до момента в който мине карантината. Много домашните любимци остават сами и няма кой да се грижи за тях ", заяви Владиков.

Магазините в града са затворени, а са неразрешени и доставките. Има доставки от страната на пакетирани храни. „ Мои другари се оплакаха, че им дават единствено ориз и картофи, до момента в който на други места пакетът храна съдържа и пилета, и по-разнообразни зеленчуци. Но по-добре по този начин, в сравнение с нищо “, сподели Владиков.

Той добави, че антигенните проби са наложителни всеки ден, а доброволци събират резултатите по входовете на блоковете. „ Ако си положителен, колата за спешна помощ, която чака долу пред блока, те взима и те води в изолационния център. Понеже легловата база в Шанхай е заета изцяло, тези пациенти се изпращат и в други региони “, добави българинът.

В знак на митинг стотици поданици бяха снимани да крещят от терасите на блоковете си. „ Има митинги, само че това са обособени случаи. Нормално е, хората са изнервени, към този момент две седмици не могат да излязат от домовете си “, добави Владиков.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР