Хората стават все по-креативни в битката за паркоместа в столицата.Саморъчно

...
Хората стават все по-креативни в битката за паркоместа в столицата.Саморъчно
Коментари Харесай

Направи си сам инвалидно паркомясто

Хората стават все по-креативни в борбата за паркоместа в столицата.

Саморъчно боядисано паркомясто в наследник цвят шашна, само че и разгневи столичани. В обществената мрежа Facebook GlasNews.bg попадна на фотоси, които показват боядисаното паркомясто, намиращо се на входа на детска градина " Детелина ", улица " Киро Тулешков ".

Публикувалият снимките пише, че паркомястото е направено за умишлено заблуждаване на жителите, че то е отредено за хора в неравностойно състояние, а задачата в действителност е резервиране на паркомястото за аления автомобил, който обаче няма инвалиден стикер и не се ръководи от лице с вродени или добити трайни увреждания.

Видно от фотосите, мястото не е обозначено със съответните знак и знак (хоризонтална и отвесна маркировка) по надлежния ред от общинското сдружение, принадлежащо на Столична община, а точно " Център за градска подвижност ". 

" Все по-изобретателни стават хората ", отбелязва Ивайла Иванова в мненията към обявата, а Динко Гоцев е безапелационен: " Ганьо е изобретателен! ".

Междувременно от коментар научаваме, че има възможност индивидът, ползващ паркомястото, да има психологични отклонения. Поне по този начин твърди Полина Хаджиева: " Човекът е тотално вманиачен ", написа тя и добавя, че водачът на аленото возило всеки ден е форсилал автомобила си сред деца и родители, когато някой му е " застрашавал " паркомястото. " Слагал е и колчета, с цел да го огради. Изключително нерешим проблем е с този човек, тъй като мисля, че това му било мястото " от бала " и в действителност можеш да си намериш колата на трупчета, в случай че спреш там. ", добавя още Хаджиева.

Иначе към този момент е попаден сигнал до съответните институции за въпросното паркомясто - има и развиване по проблема. След осъществена инспекция се е открило, че разчертаното място е нелегално и ще бъде демаркирано.



Снимки: Softa Exam / Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР