Хората се доверяват на измамници в социалните мрежи, защото не

...
Хората се доверяват на измамници в социалните мрежи, защото не
Коментари Харесай

Психолог разкри какво стои зад профила на фейсбук-фантома Спас

Хората се доверяват на измамници в обществените мрежи, тъй като не разграничават общуването офлайн и онлайн. Това разяснява психологът доцент Маргарита Бакрачева във връзка със случая " Александър Николов " и огромния брой " ужилени " от измамника, в ефира на bTV. Личната предразположеност, настроението, в което ни заварват и фактът, че използваме връзката по табиет, съгласно нея са факторите, които дефинират дали ще приемем " на доверие " другарството и предложенията на човек, който не познаваме.
По думите й, когато поддържаме връзка виртуално, сме склонни сами да довършваме облиците и по този начин неяснотите не вършат усещане. " Обикновено подправените профили са елементарно разпознаваеми по неналичието на доста персонални фотоси и прекарвания. Тук са положени старания за поддържане на профил, който не съдържа доста персонална информация, само че е задоволително деен, с цел да наподобява, че зад него стои действителен човек ", уточни психологът.

Според нея Спас Василев (както по всяка възможност се споделя мъжът зад авторитетния профил от " Туитър " и " Facebook ") е съумял съответно да реши на какво реагират потребителите - на отрицателната информация, " доста по-трудно е да убедиш хората по някакъв положителен метод ".

Доц. Бакрачева разяснява, че евентуално " Спас " е вложил нещо от себе си в " Александър ": " За да бъдеш безапелационен, би трябвало да вярваш на себе си, даже и да е най-голямата неистина. В този профил сигурно има и нещо персонално ". Тя има 34 общи другари с Александър Николов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР