Хората със слабо телосложение гледат на тези със затлъстяване като

...
Хората със слабо телосложение гледат на тези със затлъстяване като
Коментари Харесай

Слабите хора гледат на затлъстелите като на по-нисши същества

Хората със едва телосложение гледат на тези със затлъстяване като на по-нисши същества, по-малко развити и с по-малко човешки черти, откри английско изследване в няколко страни, представено от в " Мейл он сънди ".

Въпреки обстоятелството, че една трета от американците и една четвърт от британците са с наднормено тегло, което частично се дължи на генетиката им, тези хора постоянно се считат за отговорни за своята цялост. Учени от Ливърпул стигнаха до извода, че сходна дискриминация доста постоянно пречи на хората с непотребни килограми да създадат по-здравословни промени в метода си на живот.

Световната здравна организация регистрира затлъстяването като международен проблем, като процентът на засегнатите хора се е утроил от 1975 година. Тази група по предписание са стигматизирани от останалите и това им пречи в доста връзки.

Екипът от университета в Ливърпул провел изследване с 1500 участници от Съединени американски щати, Англия и Индия. Те трябвало да оценят по десетобалната система какъв брой " еволюирали " им се коствали разнообразни групи. Когато опирало до хора с наднормено тегло, те всеобщо били оценени като " по-нисши " и с по-малко човешки качества. Отрицателните оценки за цялостните хора били едни и същи, без значение от това дали били американци, индийци, британци или араби.

Участниците в проучването споделили, че биха дарили по-лесно пари за организация, бореща се против грубото отношение по отношение на животните, в сравнение с фондация, която би трябвало да помогне на американци с наднормено тегло.

" Изследването ни ясно демонстрира, че цялостните хора са безжалостно дискриминирани и дехуманизирани, декларира една от авторките на изследването д- р Ерик Робинсън. Трябва да се борим с тази стигма, тъй като затлъстяването е сложен проблем, обвързван с бедността, генетиката, логиката на психиката и други доста други фактори ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР