Хората са най-големият капитал на всеки град и това се

...
Хората са най-големият капитал на всеки град и това се
Коментари Харесай

Васил Терзиев: До 2030 г. целим да намалим нивата на вредните емисии с 80%

Хората са най-големият капитал на всеки град и това се вижда ясно и изключително през днешния ден, когато сме изправени пред предизвикването да търсим експерти и готови хора в разнообразни браншове. Това съобщи кметът на Столична община (СО) Васил Терзиев на откриването на Европейския комитет на Световния съюз на служащите в строителството и дърводобиването (BWI), чийто хазаин е Федерация " Строителство, промишленост и водоснабдяване " - Подкрепа.

Терзиев акцентира, че строителството е един от браншовете в стопанската система, в които подвижността на служащи е изключително огромен.

" За подготовката на един строител, инженер, архитект или изпълнителски кадър се изискват години и дефицитът на фрагменти се трансформира в съществена задача при осъществяването на обекти от публично значение като пътища, детски градини, учебни заведения, жилищни здания ", сподели той.

Столичният кмет означи, че трудът на строителите е тежък и неприветлив. " Изложени са на горещина и мраз, само че в това време от тях се изискват умения, които се добиват с дългогодишна процедура ", добави той и добави, че Столична община е един от най-големите вложители и продължава да извършва най-сериозните обекти в страната.

По думите на Терзиев единствено при строителството на новите 10 километра на метрото сега вземат участие над 1000 индивида, а с напредването на работата и включването на спомагателни действия, които ще се правят, броят им ще нарасне.

Кметът на София напомни, че идва от бизнеса, където до неотдавна управляваше компания в IT бранша. " Мога да кажа, че подготовката и задържането на фрагменти може да стане единствено в случай че образованието и бизнесът търсят общо решение, в случай че има добър разговор сред всички ", добави той и добави, че за развиването на строителния отрасъл е нужна и държавна политика и визия за неговата значителност. Според столичния кмет, с цел да се развива, секторът се нуждае от резистентност и предсказуемост.

Терзиев обърна внимание, че резултатите от разбора на парниковите газове в София демонстрират, че почти 70% от всички излъчвания се дължат на енергийните потребности на постройките, изключително жилищните, и на автомобилния превоз.

" Усилията ни в бранша на строителството ще бъдат ориентирани към възстановяване на енергийната успеваемост, поощряване на възобновимата сила, потреблението на нови строителни материали. Целта ни е до 2030 година да понижим равнищата на излъчванията с 80% от тези, които са били през 2022 година ", сподели още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР