През тази седмица лидерите на страните, събрани на годишната среща

...
През тази седмица лидерите на страните, събрани на годишната среща
Коментари Харесай

Боян Чуков: Срещата на ООН за бъдещето е опит за налагане на неолибералните концепции на глобалистите

През тази седмица водачите на страните, събрани на годишната среща на Организация на обединените нации, са изправени пред основни провокации: съдействие освен по незабавни въпроси, само че и модернизиране на интернационалните институции, основани след Втората международна война.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани на „ Срещата на върха за бъдещето " да се възвърне задължението към мултилатерализма и да се приспособява световната конструкция към актуалните закани - заяви ABC News.

На тазгодишната среща повече от 130 международни водачи ще обсъдят основни въпроси, в това число споровете в Газа, Украйна и Судан и възходящия риск от разпространяване на войната в района. Двудневната среща на върха стартира в неделя и дипломати споделиха, че някои страни, в това число Русия, към момента се опълчват на окончателния документ, който би трябвало да бъде признат.

Агнес Каламард, общоприет секретар на Amnesty International, предизвести: „ Ако пропуснат тази опция, потрепервам, като си помисля за следствията. Нашето общо бъдеще е заложено на карта ". Емоционални думи, само че лицемерни.

На идните срещи публично фокусът на Съединени американски щати ще бъде върху прекратяването на споровете, защото почти 2 милиарда души живеят в разкъсвани от война региони. Освен това войната в Газа и новата ескалация на насилието сред Израел и Ливан ще бъдат в светлината на прожекторите.

Един от любопитните и екзотични моменти на срещата евентуално ще бъде последното огромно показване на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който ще се обърне към международните водачи.

Американският дипломат Линда Томас-Грийнфийлд уточни, че най-уязвимите страни по света зависят от напредъка, реализиран на тези срещи. По-ясно казано, в случай че светът не живее по „ разпоредбите ", наложени от световния финансов капитал.

Френският президент Еманюел Макрон и английският министър председател Кийр Стармър също ще участват, до момента в който съветският президент Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин изпращат своите външни министри.

Гутериш предизвести за възходящото възприятие за безотговорност в света, където наподобява, че всяка страна или боен индивид може да прави каквото си изиска без последици. „ Нивото на безотговорност е голямо ", сподели той, наблягайки незабавната нужда от подсилване на световното съдействие и възобновяване на доверието. Но Гутериш пропусна да уточни за кого тъкмо „ равнището на безотговорност е голямо ". Няма и да каже.

Официалният разказ на Организация на обединените нации е външно миролюбив и търси съгласие сред страните.

Прави усещане, че Русия и Китай изпращат своите външни министри. Защо? С мероприятието „ Среща на върха за бъдещето " в Организация на обединените нации се постанова наклонността за следване на дневният ред на Римския клуб. В Организация на обединените нации се постанова реализирането на обществено известните концепции на Клаус Шваб от Световния стопански форум(СИФ) в Давос като „ Четвъртата индустриална гражданска война ".

Или по-просто казано, „ Срещата на върха за бъдещето " е следващ опит за налагане на света на неолибералните концепции на глобалистите като познатите „ трансхуманизъм ", „ инклузивен капитализъм ", „ дигитален концентрационен лагер " и други.

Си Дзинпин и Владимир Путин отхвърлиха преди няколко години налаганата идея за развиването на света от Римския клуб и СИФ в Давос (разбирай от световния Запад). Защото Китай и Русия започнаха да се суверенизират. От същата „ опера " бе и рекламираната шумно преди време „ Концепция за стабилно развиване ".

Реално става въпрос за силово хомогенизиране с благи лакърдии на популацията в света и методично разрушение на съществуващите разнообразни цивилизационни кодове на човечеството.

Разбира се, „ Срещата на върха за бъдещето " е опакована в свръх хуманно звучащ разказ.

Едно време при сходни случаи моят другар и кинорежисьор Рангел Вълчанов ми споделяше с иронична усмивка: „ Това наподобява на нещо, което е опаковано с бляскав златист станиол, вързано с красива розова панделка, само че... смърди непоносимо ".

Източник: Боян Чуков, Телеграм/Епицентър

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР