Хората са казали, че всеки заслужава втори шанс, като в

...
Хората са казали, че всеки заслужава втори шанс, като в
Коментари Харесай

4 неща, които да знаете, ако решите да си дадете втори шанс с партньора

Хората са споделили, че всеки заслужава втори късмет, като в огромна степен това предписание важи и за връзката с колегата. Разбира се, както при всяко нещо, и в това има някои особености. Може връзките ви да не са се развивали по верния метод, а тематиката за разлъка да стартира от ден на ден да се разисква посред ви.

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Но, в случай че и двамата усещате, че към момента се обичате един различен, макар всички проблеми, значи може би е добре да си дадете втори късмет. Ето някои неща, които би трябвало да знаете в тази обстановка:

Учете се от минали неточности

Ученето от минали неточности е значим аспект от личностното израстване и развиването на връзката. То включва различаване и вдишване на отговорност за дейностите ви, идентифициране на модели и осъществяване на позитивни промени. Като разберете ролята, която сте изиграли за провокациите, пред които сте били изправени по време на връзката си досега, можете да получите скъпи прозрения и да извършите позитивни промени отсега нататък. То ви разрешава да идентифицирате моделите и държанията, които може да са съдействали зда мислите за разлъка.

Когато обмисляте да си дадете втори късмет, е значимо интензивно да прилагате научените уроци от предишното. Това значи да приложите позитивни промени, като да вземем за пример възстановяване на връзката, градивно справяне с споровете и приоритизиране на прочувствената и физическата непосредственост. Като демонстрирате израстване и предпочитание да се учите от грешките в предишното, вие показвате уговорката си да създадете по-здрава и пълноценна връзка.

 втори късмет

Потърсете професионална помощ

Търсенето на професионални насоки е скъпа стъпка за двойки, които са на ръба на раздялата, само че все пак обмислят да си дадат втори късмет в опит да спасят връзката. Това предлага нова вероятност, оказва помощ за разчупване на отрицателните модели, предизвиква личностното израстване и подкрепя вземането на осведомено решение.

Чрез консултирането можете да развиете себе си и като двойка, като се поучите от предишния си опит. То предлага сигурна и окуражаваща среда, в която можете да изследвате своите страсти, паники и стремежи. С помощта на експерт можете да се ориентирате в комплицираните страсти, да откриете главните проблеми и да създадете ефикасни умения за другарство и решение на проблеми.

Консултациите също по този начин улесняват процеса на излекуване, като дават пространство за разглеждане и култивиране на пострадванията, болката и обидите, които може да са се натрупали по време на връзката досега. И двамата сътрудници би трябвало да вземат участие интензивно и да се ангажират с процеса, с цел да се внесе изясненост, да се насърчи личностното и относителното израстване и да ви се помогне да вземете решение, което подхожда на вашите сърца и полезности. Само по този начин този втори късмет, който обмисляте да си дадете, може в действителност да бъде оползотворен вярно.

 втори късмет

Дайте си взаимно пространство

Зачитането на персоналното пространство е от значително значение, когато обмисляте да си дадете втори късмет. То разрешава и на двамата сътрудници да обработят страстите си, да размишляват върху връзката и да работят върху личностното си израстване. Като си давате взаимно пространство, вие демонстрирате доверие и почитание към пътя на другия, показвайки, че признавате значимостта на самостоятелното израстване.

Също разбирате, че персоналното развиване способства за цялостното здраве на връзката. Когато пристигна време да си дадете втори късмет, предоставеното пространство разрешава по-здравословно и уравновесено партньорство. И двамата сътрудници са имали опция да работят върху себе си, да придобият изясненост и да обмислят ролята си във връзката.

 втори късмет

Преоткрийте общия интерес

Преоткриването на общи ползи е значим метод да укрепите връзката си, когато си давате втори късмет. То дава опция да преодолеете пропастта и да запалите още веднъж връзката посред ви. Участието в неща, които и двамата намирате за приятни, може да разсъни радостни усеща и възприятие на неспокойствие, което да ви разреши да се свържете по-дълбоко и да запалите още веднъж искрата, която може да е угаснала в рутината на всекидневието.

Като проучвате общи ползи, създавате благоприятни условия за смислени диалози и общи прекарвания, предоставяйки опция да се свържете още веднъж, да поддържате връзка и да прекарвате качествено време дружно.

Оценете тази статия
Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР