Хората с хронични заболявания като артрит изпитват по-силна болка, когато

...
Хората с хронични заболявания като артрит изпитват по-силна болка, когато
Коментари Харесай

Изследване показа влошаване на състоянието на хора с някои заболявания при влажност

Хората с хронични болести като артрит изпитват по-силна болежка, когато влажността е по-висока, споделят учени от Англия, съобщи БГНЕС.
В Университета на Манчестър изследвали 2500 души и заключили, че положението им се утежнява по време на по-топли и влажни дни, написа BBC.
Учените следили хора с артрит, фибромиалгия, мигрена и невропатия. Те записвали чувствата си всеки ден за интервали от 1 до 15 месеца.
Резултатите посочили, че в ден с висока мокрота и ниско атмосферно налягане шансът хората с хронични проблеми да изпитат болежка се усилва с 20%.
Студените, влажни дни също увеличавали болките, само че връзката сред смяната на температурата и чувствата на дискомфорт била доста по-слаба, в сравнение с тази при смяната на влажността.
" Хората знаят, че времето дава отражение върху болките на тези с хронично проблеми още от епохата на Хипократ в Древна Гърция. Ако установим изрично, че същинския проблем е влажността, обаче, ще се разкрият доста благоприятни условия за ново, по-прецизно лекуване ", споделя професор Уил Диксън от Университета на Манчестър.
Според учените, с напредването на разбирането ни в тази сфера, ще можем да вършим освен прогноза за времето, само че и точна " прогноза за болката ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР