Хората правят разлика между елементарния популизъм и сериозните предложения. Виждате,

...
Хората правят разлика между елементарния популизъм и сериозните предложения. Виждате,
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Хората правят разлика между елементарния популизъм и сериозните предложения

Хората вършат разлика сред обикновения популизъм и сериозните оферти. Виждате, че най-големите популисти си отпътуват лека-полека.

Така депутатът от " Демократична България " Мартин Димитров разяснява разразилите се полемики, свързани с актуализацията на бюджета, и мненията на обособени политически водачи по тематиката.

Според Димитров актуализацията е нужна и решението на Българска социалистическа партия да забави връщането на мандата, с цел да бъде приключена, е обикновено.

" Ние настояваме за няколко неща, като доста ще внимаваме да няма голямо разгръщане на разноските - акция, която да изяснява изгодите от имунизациите, поддържаме и разновидността на държавното управление за нарастване на пенсиите, с цел да може всички пенсионери да получат повече пари, а освен 56% от тях. Трябва да се усили действителният стаж, а не категорийният, с цел да е обективен моделът. Освен това би трябвало да бъдат дадени и повече пари за ваучерите за храна, с цел да стигнат те до края на годината ", съобщи депутатът от Демократична България.

Икономистът счита за нужно моделът да бъде построен по този начин, че да може жителите елементарно да реализират надзор върху това по какъв начин се харчат парите им.

" Това, което стана с Българската банка за развиване не е инцидентно - през 2019 година беше признат Законът за обществените предприятия и тя беше извадена от него по предложение на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Патриотите, след което пристигна даването на огромни заеми, вместо да бъде подпомаган дребния бизнес. Докато такива неща не бъдат спрени, няма по какъв начин да бъде реализирана смяна ", сподели той.

Сред предложенията на " Демократична България " да бъде основан обществен указател, където да бъдат оповестени всички заявки за заеми, да се отбелязва кои от тях са утвърдени и по-късно - какви пари са изплатени по тях.

" В момента има подобен указател, където данните са налични, едвам когато парите бъдат платени в Национален осигурителен институт и информацията се разгласява с два месеца забавяне. Промените са препоръчани на министрите, както и на Народното събрание, а аз съм твърдоглав човек и имам вяра, че с воля ще стане ", изясни Димитров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР